Αρχίζει η εκπαίδευση των αστροναυτών για το ταξίδι στον Άρη (VIDEO)

Αρχίζει η εκπαίδευση των αστροναυτών για το ταξίδι στον Άρη (VIDEO)

Εντός της νέας χρονιάς θα αρχίσει η εντατική εκπαίδευση των επίδοξων αστροναυτών που θα τολμήσουν να εξερευνήσουν από κοντά τον κόκκινο πλανήτη τον Άρη.

Οι αιτήσεις που δέχθηκε η ΝΑΣΑ για τον πλανήτη Άρη σημείωσαν ρεκόρ. Ξεπερνούν τις 18 χιλιάδες και από όλους αυτούς τους επίδοξους αστροναύτες θα επιλεγούν μετά από σκληρή εκπαίδευση, μόνο 14.


Ο μισθός των 14 τυχερών θα από 66 χιλιάδες μέχρι 114 χιλιάδες δολάρια το χρόνο και όπως ανακοινώθηκε θα εκπαιδευτούν για δύο χρόνια στα συστήματα διαστημοπλοίων και στις απαραίτητες τεχνικές για διαστημικούς περιπάτους. Επίσης θα υπάρχει εκμάθηση της Ρωσικής γλώσσας.

Η ΝΑΣΑ ήδη επέλεξε έξι εταιρείες για την ανάπτυξη νέων αρχιτεκτονικών σχεδίων για τους χώρους όπου θα ζουν και θα εργάζονται οι αστροναύτες για μήνες ή και χρόνια καθώς δεν θα μπορούν να λάβουν προμήθειες από τη Γη.

Ο Άρης είναι ο πλανήτης στον οποίο έχουν αποσταλεί οι περισσότερες συσκευές διαστήματος. Είναι όμως και ο πλανήτης που έχει εξαφανίσει τις περισσότερες που έχουν σταλεί, αφού σχεδόν μία στις 3 αποστολές κατέληξε σε αποτυχία.

Οι προσπάθειες για εξερεύνηση του Άρη άρχισαν το 1960. Η πρώτη όμως σημαντική εξερεύνηση έγινε το 1976. Η επόμενη φάση ξεκίνησε τη δεκαετία του 1990 ενώ το 2005 στάλθηκαν στον Άρη δυο ρομπότ, τα οποία μελετούν από τότε την επιφάνειά του. Στις 5 Αυγούστου του 2012, η NASA κατάφερε να προσεδαφίσει με επιτυχία ρομπότ και το επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι εάν θα καταφέρει ο άνθρωπος να πατήσει το πόδι του στον κόκκινο πλανήτη και να τον εξερευνήσει.

Πηγή: Ant1Iwo