Αρχίζουν εργασίες ανάπλασης του εμπορικού κέντρου Πάφου

Το πρώτο από τα μεγάλα έργα υποδομής της Πάφου που θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης και θα συμβάλουν στην επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας, ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου .

Πρόκειται για το έργο ανάπλασης του παραδοσιακού Κέντρου και της Πλατείας Κέννεντι, οι κατασκευαστικές εργασίες του οποίου θα αρχίσουν την προσεχή Τρίτη 22 Δεκεμβρίου. 


Το πρωί, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος υπέγραψε με την ανάδοχο εταιρεία Zemco Constructions Ltd τα συμβόλαια κατασκευής του έργου, συνολικού ύψους 5.576.917 ευρώ. 

Μιλώντας κατά την υπογραφή των συμβολαίων, ο Δήμαρχος Πάφου τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ο Δήμος έλαβε όλα τα αναγκαία μέτρα για την εκτέλεση των εργασιών εντός των χρονοδιαγραμμάτων που τέθηκαν, ώστε το έργο να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2016 και να παραδοθεί πριν την 1η Ιανουαρίου 2017, χρονιά που η Πάφος θα είναι και επισήμως η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος αυτό.

Ο Δήμαρχος προειδοποίησε ότι δεν θα γίνει δεκτό κανένα αίτημα παράτασης των εργασιών εκ μέρους των εργολάβων, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ουδεμία οδηγία αλλαγής σχεδίων χωρίς την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου και μόνον εάν αυτή θεωρηθεί ως απολύτως απαραίτητη.

Αυτά που συνέβαιναν σε άλλες εποχές, τόνισε ο κ. Φαίδωνος, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Από τη πλευρά του, ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας διαβεβαίωσε ότι θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για την έγκαιρη αποπεράτωση των εργασιών και εξέφρασε πεποίθηση για μια γόνιμη και αποτελεσματική συνεργασία με την Τοπική Αρχή.