Αρχίσανε οι απαιτήσεις για την Μαρίνα

Αρχίσανε οι απαιτήσεις για την Μαρίνα

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κισσόνεργας χαιρετίζει την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για κατακύρωση της προσφοράς για τη Μαρίνα στα Πότιμα στα όρια της Κισσόνεργας και αναμένει την υπογραφή των σχετικών συμβολαίων και την έναρξη των εργασιών κατασκευής της Μαρίνας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Γιώργο Στυλιανού.

Αναμένουμε και ελπίζουμε, είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Στυλιανού, ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση στην υλοποίηση αυτού του τόσο σημαντικού έργου, όχι μόνο για την κοινότητα της Κισσόνεργας, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Πάφου.


“Η δημιουργία λιμενοβραχίονα θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας σε αντίθεση με την Κάτω Πάφο, όπου γίνονται σκέψεις για δημιουργία λιμενοβραχίονα για κρουαζιερόπλοια στο λιμανάκι, αφού θα διασπαρθούν τα σημεία ενδιαφέροντος από την Κάτω Πάφο η οποία είναι ήδη υπερφορτωμένη και οποιαδήποτε επιπλέον ανάπτυξη θα πλήξει ανεπανόρθωτα την περιοχή”, είπε.

Ο κ. Στυλιανού ανέφερε πως η Κοινοτική Αρχή αναμένει επίσης ότι στα σχέδια κατασκευής της μαρίνας θα γίνει πρόβλεψη για την κατασκευή των 10 κυματοθραυστών που προβλέπονται στη μελέτη για την προστασία και βελτίωση της ακτής του βορειοδυτικού παραλιακού μετώπου Πάφου που έγινε από τα Δημόσια Έργα, για επίλυση του προβλήματος διάβρωσης στην περιοχή της παραλίας των Ποτίμων, η οποία έχει διαβρωθεί πέραν των 50 μέτρων τα τελευταία 20 χρόνια.

Η κατασκευή των κυματοθραυστών μέχρι τώρα δεν μπορούσε να γίνει αφού είχαν συνδεθεί με τα σχέδια της μαρίνας, συμπλήρωσε.

Με την τοποθέτηση των κυματοθραυστών, αφενός θα σταματήσει – όπως είπε- η διάβρωση της παραλίας, και αφετέρου θα υποβοηθηθεί η φυσική συσσώρευση άμμου, η οποία σύμφωνα με μελέτες που έγιναν για την κατασκευή της μαρίνας υπάρχει άφθονη στο βυθό της περιοχής.