Αστυνομική καταδίωξη με τραυματισμούς!

Αστυνομική καταδίωξη με τραυματισμούς!

Με ελαφρούς τραυματισμούς δύο μελών της αστυνομίας σημαδεύτηκε η χθεσινή καταδίωξη 18χρονου από τη Συρία που φέρεται να παρέλειψε να σταματήσει σε σήμα της Τροχαίας για έλεγχο.

Ο 18χρονος που συνελήφθη και τελεί υπό κράτηση αναμένεται  εντός της ημέρας να κατηγορηθεί γραπτώς και να κλητευθεί αργότερα.


Συγκεκριμένα γύρω στις 10.35μ.μ. χθες, μέλη του Ουλαμού Άμεσης Επέμβασης Πάφου, τα οποία βρίσκονταν στην οδό Πτολεμαΐδος στην Πάφο, έκαναν σήμα στον οδηγό αυτοκινήτου να σταματήσει για έλεγχο.

Αντί αυτού, ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και οδηγώντας αμελώς και επικίνδυνα, συνέχισε την πορεία του, παραβιάζοντας κόκκινους φωτεινούς σηματοδότες.

Ακολούθως, εισήλθε σε μονόδρομο, ενώ σε κάποιο σημείο της λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού, η οποία διαχωρίζεται με νησίδα, έκανε στροφή δεξιά με σκοπό να ανέβει στη νησίδα και να εισέλθει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με περιπολικό που προσπέρασε το όχημα για να το ανακόψει.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν ελαφρές ζημιές στα δύο οχήματα και τραυματίστηκε ο οδηγός του περιπολικού, ενώ όπως διαπιστώθηκε, οδηγός του αυτοκινήτου ήταν 18χρονος, ο οποίος οδηγούσε χωρίς να είναι κάτοχος άδειας οδηγού και χωρίς να καλύπτεται από πιστοποιητικό ασφάλειας.

Κατά τη σύλληψή του ο 18χρονος προέβαλε αντίσταση, ενώ επιτέθηκε και τραυμάτισε μέλος της Αστυνομίας και στη συνέχεια, τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Οι δύο τραυματίες αστυνομικοί επισκέφθηκαν το Τμήμα Α’ Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου, όπου διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός του περιπολικού υπέστη κάκωση αριστερής κνήμης και ο δεύτερος αστυνομικός, κάκωση δεξιάς κνήμης και αφού έτυχαν των πρώτων βοηθειών, απολύθηκαν.

Η Τροχαία Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις για την  υπόθεση που αφορά σύλληψη για παράλειψη συμμόρφωσης σε σήμα αστυνομικού, αλόγιστη, επικίνδυνη και αμελή οδήγηση και διάπραξη τροχαίων αδικημάτων.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ)