Αυλαία με “Θερμοφοριάζουσες” την Κυριακή

Αυλαία με “Θερμοφοριάζουσες” την Κυριακή

Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος 2017 υποδέχεται και φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος το οποίο παρουσιάζει 3 μοναδικές παραστάσεις. Με τον συνδυασμό μιας υψηλής αισθητικής και ενός πολύ – πολιτιστικού χαρακτήρα προσφέρει ψυχαγωγία στους θεατές παρουσιάζοντας ταυτόχρονα την μοναδικότητα της κάθε χώρας από όπου προέρχονται οι θίασοι του Φεστιβάλ.
Το Φεστιβάλ αυτό ξεκίνησε το 1997 και έχει μέχρι τώρα καταφέρει να αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό κερδίζοντας όλο και περισσότερο κοινό.

Κυριακή, 3 Ιουλίου 2016, Αρχαίο Ωδείο Πάφου – Θεσμοφοριάζουσες του Αριστοφάνη


Η Εταιρεία Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού, ανοίγει την αυλαία του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, την πολύπλευρη κωμωδία του Αριστοφάνη. Είναι μια από τις τρεις κωμωδίες του Αριστοφάνη που έχουν διασωθεί και περιγράφει με μια γοητευτική αίσθηση του χιούμορ και μιας καυστικής ειρωνείας την ανθρώπινη αδυναμία. Οι γυναίκες νιώθουν προσβεβλημένες μέσω των τραγωδιών του Ευριπίδη και έτσι προσπαθούν να απαλλαγούν από αυτόν, ο οποίος κατά τη γνώμη τους είναι μισογύνης, προχωρώντας σε ένα σχέδιο καταστροφής του.

Μετάφραση: Κωστή Κολώτα / Σκηνοθεσία: Μηνά Τίγκιλη,
Πρωταγωνιστούν: Κώστας Βήχας (Μνησίλοχος), Παναγιώτης Λάρκου (Ευριπίδης), Φίλιππος Σοφιανός (Αγάθωνας), Ευτύχιος Πουλλαίδης (Κλεισθένης), Μαρίνος-Ρωμαίος Καλότυχος (Θεράπων Αγάθωνα/ Τοξότης),
Χορός: Μέλανη Στέλιου (Κηρύκαινα), Πάολα Χατζηλαμπρή, Ήβη Νικολαΐδου και Θέμις Ππολού, Μικαέλλα Θεοδουλίδου, Έλενα Χειλέτη, Βαρβάρα Χριστοφή, Στέφανη Μαυροκορδάτου και Έλενα Γαβριήλ.
Συμμετέχει η Δέσποινα Παναγή.
Με Αγγλικούς και Ρωσικούς Υπέρτιτλους

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016, Αρχαίο Ωδείο Πάφου – Πλούτος του Αριστοφάνη

Την τελευταία κωμωδία του Αριστοφάνη , παρουσιάζει η νέα θεατρική ομάδα «Φτωχολογιά» που περιλαμβάνει μια καυστική κριτική για το ανθρώπινο όνειρο και για τον πλούτο. Το έργο έχει να κάνει με τη διάκριση του δίκαιου και του αδίκου αποδεικνύοντας ότι ο πλούτος δεν φέρνει την ευτυχία. Διακρίνεται η σάτιρα του ποιητή πάνω στο ανθρώπινο όνειρο για τα πλούτη σχολιάζοντας τις κοινωνικές ανισότητες, την άδικη κατανομή του πλούτου αλλά και τη διαφθορά που δημιουργεί.

Απόδοση/Δραματουργική Επεξεργασία/ Σκηνοθεσία: Κώστας Σιλβέστρος
Με Αγγλικούς Υπέρτιτλους

Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016, Αρχαίο Ωδείο Πάφου – Ορέστεια

Η τριλογία Ορέστεια, το τελευταίο και σπουδαιότερο έργο του Αισχύλου παρουσιάζεται με τη Βελγική εταιρεία θεάτρου “de Roovers” η οποία συμμετέχει για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ. Έχει οριστεί ως το «μεγαλύτερο επίτευγμα της ανθρώπινης σκέψης» μιας και έχει να κάνει με ένα φαύλο κύκλο εκδίκησης αποτελούμενος από τρεις δολοφονίες, τρεις ενόχους και τα ηθικά διλήμματα που τους βασανίζουν προσφέροντας αγωνία στους θεατές. Η ομάδα de Roovers έχει μεταφραστεί σε αγγλικά από τον εξαιρετικό ποιητή Ted Hughes και στα Ολλανδικά από τον Berard Dewulf.

Διασκευή/Σκηνοθεσία: de Roovers
Με Ελληνικούς και Αγγλικούς Υπέρτιτλους

Τιμές εισιτηρίων:
€10 │ €5 (μαθητές, φοιτητές, εθνοφρουροί, συνταξιούχοι, άνεργοι)
Δωρεάν είσοδος για τα Μέλη του ΚΚΔΙΘ με την επίδειξη της ανανεωμένης Διεθνούς Κάρτας Μέλους του ΙΤΙ για το 2016
Δωρεάν είσοδος για ΑμεΑ, με την προσκόμιση της κάρτας στην είσοδο.
Έναρξη παραστάσεων στις 21:00
Πληροφορίες 7000 2414 │www.greekdramafest.com | 25877827 (Τεχνοχώρος της ΕΘΑΛ)