Αυξάνονται τα ξενοδοχεία που θα ανοίξουν λόγω του νέου προγράμματος στήριξης

Αυξάνονται τα ξενοδοχεία που θα ανοίξουν λόγω του νέου προγράμματος στήριξης

Η εξαγγελία νέου προγράμματος στήριξης της ξενοδοχειακής βιομηχανίας, και των ξενοδοχοϋπαλλήλων θα αποτελέσει κίνητρο για κάποια ξενοδοχεία που δεν είχαν αποφασίσει να ανοίξουν τον Ιούνιο, να ανοίξουν έστω και κάπως καθυστερημένα, δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θάνο Μιχαηλίδη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως μετά την εξαγγελία του νέου προγράμματος στήριξης της ξενοδοχειακής βιομηχανίας εκεί που ο τοπικός Σύνδεσμος Ξενοδόχων υπολόγιζε να επαναλειτουργήσουν σε όλη την επαρχία Πάφου γύρω στα δέκα ξενοδοχεία μέχρι τα τέλη Ιουνίου, εκτιμάται πως με τα νέα δεδομένα θα ανοίξουν δεκαπέντε με είκοσι ξενοδοχεία.


Επεσήμανε πως στις αρχές Ιουλίου αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο, ώστε να είναι σε θέση ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Πάφου να γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των ξενοδοχείων που θα επαναλειτουργήσουν .

Όλοι, συνέχισε, “αναμένουν να δουν τι θα γίνει με τις κύριες αγορές μας, “αφού όπως εξήγησε, “χωρίς την αγγλική και τη ρωσική αγορά είναι πάρα πολύ δύσκολο να επαναλειτουργήσει μεγάλος αριθμός ξενοδοχειακών καταλυμάτων”.

Επιπρόσθετα ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε πως οι ξενοδόχοι που θα ανοίξουν εντός του Ιουνίου μήνα θα στηριχθούν στον εγχώριο τουρισμό ο οποίος κινείται ως επί το πλείστον τα Σαββατοκύριακα . Αυτό είπε αποτελεί μία “ανάσα”, ωστόσο δεν παύει οι πληρότητες των ξενοδοχειακών καταλυμάτων να είναι χαμηλές.

Επανέλαβε πως οι ξενοδόχοι της Πάφου, έχουν ειδικές τιμές για τους Κύπριους, και σαφώς πιο χαμηλές από πέρσι την ίδια περίοδο, δηλαδή τον Ιούνιο του 2019. Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου ανέφερε πως οι ξενοδόχοι της Πάφου προσφέρουν ειδικές τιμές για τους Κύπριους, ωστόσο οι πληρότητες τα Σαββατοκύριακα κυμαίνονται στο 60 % και λίγο ελαφρώς πιο κάτω από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος .

Παρατήρησε πως με την είσοδο για τα καλά στο καλοκαίρι μπορεί να παρατηρηθεί μια αύξηση στον εγχώριο τουρισμό αλλά τα νούμερα που θα συμπληρωθούν από τον εγχώριο τουρισμό θα είναι κάπως περιορισμένα.

Ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε πως επειδή η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου είναι πολύ καλή , τα ξενοδοχεία ακολουθούν το πρωτόκολλο που τους έχουν δοθεί και όλα κυλούν ομαλά με την επαναλειτουργία τους στις νέες συνθήκες.

Πρόσθεσε πως οι ξενοδόχοι, έχουν καταφέρει να έχουν μια ισορροπημένη εμπειρία στα ξενοδοχεία, όπου ο πελάτης και ο εργαζόμενος κινείται με αίσθημα ασφάλειας, αλλά ταυτόχρονα ο επισκέπτης να νιώσει ικανοποιημένος για την επιλογή να κάνει διακοπές στο ξενοδοχείο.

Σε σχέση με το Ισραήλ ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι σημειώνεται ως απώλεια, αφού ενώ ανέμεναν να αφιχθεί τουρισμός από το Ισραήλ περί τα τέλη Ιουνίου τώρα αναμένεται αρχές Αυγούστου ,με αποτέλεσμα η Πάφος να χάσει από μια αγορά από την οποία προσπαθούσε να αντλήσει σημαντικό ποσοστό της πληρότητας του μηνός Ιουνίου – Ιουλίου .

Δυστυχώς, συμπλήρωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων η κατάσταση είναι τόσο ρευστή που είναι πάρα πολύ δύσκολο να επαναπρογραμματίσουν οι ξενοδόχοι την επαναλειτουργία των ξενοδοχείων.

Πηγή: Sigmalive