Αυξημένος ο εγχώριος τουρισμός

Αυξημένος ο εγχώριος τουρισμός

Μετά την τεράστια αυξητική κίνηση που παρουσίασε το προηγούμενο καλοκαίρι η Πάφος, σειρά είχαν οι Κύπριοι επισκέπτες να «τιμήσουν δεόντως» την επαρχία για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η έλευση εγχώριου τουρισμού για την γιορτινή περίοδο στα καταλύματα της Πάφου ξεπέρασε τις προσδοκίες, σύμφωνα με τουριστικούς παράγοντες οι οποίοι τόνισαν στον «Φ» ότι ειδικά για την γιορτή της Πρωτοχρονιάς η έλευση επισκεπτών από άλλες επαρχίες ήταν αρκετά υψηλότερη από την αντίστοιχη των Χριστουγέννων, η οποία ήταν ούτως ή άλλως πολύ ικανοποιητική.

Οι εκπρόσωποι της τουριστικής βιομηχανίας της Πάφου εμφανίζονται ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι αναφορικά με την προσέλκυση εγχώριου τουρισμού τις μέρες αυτές. Οι εν λόγω παράγοντες επεσήμαναν ότι από τις παραμονές των Χριστουγέννων τα πλείστα ξενοδοχειακά συγκροτήματα της Πάφου παρουσίασαν κίνηση από επισκέπτες άλλων επαρχιών που κυμάνθηκε σε επίπεδα 50% και άνω της κίνησης που είχαν το διάστημα πριν από τις γιορτές.


Σημαντικό ρόλο στις θετικές αυτές εξελίξεις έχει διαδραματίσει και η εκστρατεία προώθησης της Πάφου στην Kυπριακή αγορά για τους εορτασμούς των Χριστουγέννων και του νέου χρόνου που οργάνωσε τον Δεκέμβριο η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου