Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση ο 27χρονος με τα ροτβάιλερ

Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση ο 27χρονος με τα ροτβάιλερ

Ελεύθερος με εγγύηση αξιόχρεο εγγυητή ύψους 100.000 ευρώ, αφέθηκε ο 27χρονος ιδιοκτήτης που τα σκυλιά του φέρονται να επιτέθηκαν και να τραυμάτισαν την άτυχη Petrana Milchova Nikolova.

Ο 27χρονος παρέδωσε τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, ενώ το όνομα του τοποθετήθηκε στο stop list. Κάθε μέρα πρέπει να παρουσιάζεται στον κεντρικό αστυνομικό σταθμό Πάφου. Επιπρόσθετα οι σκύλοι του 27χρονου να φέρουν φίμωτρο και λουρί.


Εξάλλου το Μόνιμο Κακουργιοδικείο, που συνεδρίασε στην Πάφο, απάλλαξε τον 27χρονο από την 3η κατηγορία που αφορούσε την κατοχή σκύλων χωρίς άδεια.

Η ίδια η κατηγορούσα αρχή ανέφερε ότι ο 27χρονος είναι κάτοχος πέντε σκύλων και όχι επτά και ότι οι δύο θανατώθηκαν όπως είχε αναφερθεί στα αρχικά στάδια της υπόθεσης. Για τους πέντε ωστόσο σκύλους που είχε στην κατοχή του παρέλειψε να πάρει μέτρα προφύλαξης τους. Οι πέντε σκύλοι μάλιστα έχουν παραδοθεί στην οικογένεια του νεαρού.

Ο 27χρονος ιδιοκτήτης σκύλων αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας.

Το Δικαστήριο όρισε εκ νέου την υπόθεση για τις 29.6.2018 στις 09:00 προκειμένου ο 27χρονος να απαντήσει παραδοχή ή μη στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Υπόθεση Petrana

Την 46χρονη Petrana Milchova Nikolova φαίνεται να κατασπάραξαν δύο σκύλοι ράτσας Rottweiler, στις 22 Φεβρουαρίου σε αγροτική περιοχή Γεροσκήπου.

Όπως αναφέρθηκε ωστόσο στο Δικαστήριο οι σκύλοι Rottweiler δεν ανήκουν στην επικίνδυνη φυλή, σύμφωνα με τη Νομοθεσία.

Σημειώνεται πως επί της σορού της 46χρονης διενεργήθηκαν πέντε νεκροτομές. Στην τελευταία νεκροτομή κλήθηκε μετά από οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη η ιατροδικαστής Χαρά Σπηλιοπούλου, καθηγήτρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας στην Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ και Κοσμήτορας των Επιστημών Υγείας.

Πηγή: Ant1iwo