Βγαίνουν στους δρόμους 20 κοινότητες λόγω περιθωριοποίηση τους από τις τράπεζες

Βγαίνουν στους δρόμους 20 κοινότητες λόγω περιθωριοποίηση τους από τις τράπεζες

Στις 6.30μμ σήμερα θα πραγματοποιηθεί η δυναμική εκδήλωση διαμαρτυρίας 20 κοινοτήτων της υπαίθρου της Πάφου που επηρεάζονται από την απόφαση για κλείσιμο των υποκαταστημάτων των τραπεζών στις κοινότητες.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας στην περιοχή “Λεμονάρι”, στον κύριο δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς, μεταξύ των κοινοτήτων Στρουμπιού και Πολεμίου έχει να κάνει με την θέση των 20 κοινοτήτων ότι η ύπαιθρος της Πάφου έχει εγκαταλειφθεί εντελώς. Οι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση και η απόφαση των τραπεζών να κλείσουν τα παραρτήματα τους σε Στρουμπί και Πολέμι δημιουργεί ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα, καταγγέλλουν αρχές και πολίτες.


Οι κοινότητες της Πάφου απορρίπτουν επίσης τις ρυθμίσεις που έχει ανακοινώσει η Ελληνική Τράπεζα για λειτουργία του υποκαταστήματος Στρουμπιού, που εξυπηρετεί τις 20 κοινότητες, για δύο μέρες την εβδομάδα προκειμένου να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι. Θεωρούν ότι το μέτρο δεν είναι επαρκές και απαιτούν την κανονική ημερήσια λειτουργία του όπως συμβαίνει και στην υπόλοιπη Κύπρο.

Πηγή: Φιλελεύθερος