ΒΕΤΟ Δήμου Πάφου στο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος!

ΒΕΤΟ Δήμου Πάφου στο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος!

Για πρώτη φορά από το 1997 η Πάφος δεν θα φιλοξενήσει φέτος παραστάσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος.

Θυμίζω ότι για πολλά χρόνια το Αρχαίο Ωδείο ήταν ο χώρος όπου γινόταν η έναρξη του Φεστιβάλ. Μένει έξω από το καλεντάρι διότι η δημοτική αρχή έκρινε πως «δεν είναι αρκετά ποιοτικές» (!) οι παραγωγές που σχεδιάστηκε να παρουσιαστούν στην Πάφο. Αυτό που εννοούν, βέβαια, είναι ότι δεν φιλοξενούνται οι εξ Ελλάδος παραγωγές– με τους πιο «λαμπερούς» ηθοποιούς.


Το ίδιο παράπονο, βέβαια, θα έπρεπε να έχουν και οι κάτοικοι της Λευκωσίας αφού οι ελλαδικές παραγωγές παρουσιάζονται αποκλειστικά και μόνο στο Κούριο, για τον απλούστατο λόγο ότι είναι ο μόνος χώρος που μπορεί να ανταποκριθεί στις υψηλές τεχνικές απαιτήσεις και το μεγαλύτερο κόστος τους, ειδικά σε μια περίοδο που η χωρητικότητα θα είναι κατά 50% μειωμένη.

Το Αρχαίο Ωδείο αντιμετωπίζει επιπρόσθετα και σειρά ελλείψεων που εκτοξεύουν το κόστος φιλοξενίας. Αξίζει να σημειωθεί πως ούτε κι ο ΘΟΚ θα παρουσιάσει φέτος τον Αγαμέμνονά του εκεί. Δηλαδή, η Πάφος σβήνει θεατρικά από τον χάρτη και η τοπική αρχή πιστεύει έχει την πολυτέλεια να σνομπάρει κυπριακές και διεθνείς παραγωγές αρχαίου δράματος και ν’ αποχωρεί από τον γόνιμο διάλογο. Οι δόξες του 2017 μοιάζουν ολοένα και περισσότερο με μακρινή ανάμνηση.

Πηγή: Φιλελεύθερος