Βιβλιοπαρουσίαση “Λατρεύω τα σύννεφα”

Βιβλιοπαρουσίαση “Λατρεύω τα σύννεφα”

Παρουσίαση παιδικού βιβλίου “Λατρεύω τα σύννεφα ” της Νεοφύτας Πολυδώρου στο ANANAs 8Bit Coffee, 25 Φεβρουαρίου, στις 04.30μμ.

Ελάτε να περάσουμε ένα διαφορετικό δημιουργικό απόγευμα με τα παιδιά, συννεφοπλέκοντας με την φαντασία μας διάφορες φιγούρες συννέφων. Και ρίχνοντας μια ματιά στην συννεφοσυλλογή του κοριτσιού με τα κόκκινα μαλλιά.


Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

  • Συζήτηση με την συγγραφέα για την πηγή έμπνευσης και την διαδικασία εκτύπωσης του παραμυθιού
  • Προβολή φωτογραφιών από το εργοστάσιο εκτύπωσης
  • Αφήγηση του παραμυθιού με προβολή της εικονογράφησης σε προτζέκτορα
  • Επί τόπου πώληση των βιβλίων

Κατάλληλο για παιδιά από 3 μέχρι 103 ετών.

Ελεύθερη είσοδος.

Πληροφορίες/ παραγγελίες: 97665665 / [email protected]

Λίγα λόγια για το παραμύθι:

Ένα παραμύθι για τη σημασία του σεβασμού του περιβάλλοντος, όπως επίσης, για κάθε είδους ελευθερίας, σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο, δοσμένο με χιούμορ και φαντασία.
Οδός Μπουρμπουλήθρας, αριθμός 10. Αν και περίεργο, ένα κορίτσι, με κόκκινα μαλλιά, έχει για κατοικίδιο μια καμηλοπάρδαλη.

Τι παράξενο! Στη ζούγκλα δεν θα έπρεπε να ζει μια καμηλοπάρδαλη;

Στο κορίτσι με τα κόκκινα μαλλιά αρέσει ν’ αρπάζει τα σύννεφα από τον ουρανό, ιδίως την ώρα που τα βλέπει να μεταμορφώνονται σε διάφορες φιγούρες και να συννεφοπλέκονται. Η συννεφοσυλλογή της μεγαλώνει διαρκώς, με αποτέλεσμα να προκαλούνται αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Μπροστά σ’ αυτό το θέαμα η καμηλοπάρδαλη αντιδρά και παίρνει το κορίτσι με τα κόκκινα μαλλιά σ’ έναν σοφό γεροντάκο, γνωστό ως Συννεφοπλέκτη για να τη βοηθήσει να συνειδητοποιήσει τις συνέπειες των πράξεων της.

Το κείμενο είναι ευχάριστο, χιουμοριστικό και πλήρως εναρμονισμένο με τις εικόνες. Οι διάλογοι δίνουν μια νότα ζωντάνιας, αμεσότητας και θεατρικότητας. Η εικονογράφηση υπέροχη με ζωντανά χρώματα, απλές γραμμές και έξυπνα μοτίβα.

Στο τέλος του παραμυθιού τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν την δική τους συννεφοσυλλογή είτε με φωτογραφίες συνννέφων είτε με δικές τους ζωγραφιές. Ενώ, δειγματικές δραστηριότητες παρατίθενται στο τέλος τόσο για γονείς όσο και για εκπαιδευτικούς.

Τίτλος: Λατρεύω τα σύννεφαΣυγγραφέας: Νεοφύτα  Πολυδώρου
Εικονογράφηση: Ζωή Πίντσιες Κυριάκου
Ηλεκτρονική επιμέλεια: Μάριος Ματθαίου
ISBN: 978-9925-7388-0-9Με τη μερική επιχορήγηση του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου- Πρόγραμμα Πρωτοβουλίες Νέων.

Πληροφορίες και παραγγελίες: 97665665 / [email protected]

Τιμή πώλησης: 10 ευρώ

Η Νεοφύτα Πολυδώρου(γεν.1986) έλαβε πτυχίο στις Επιστήμες της Αγωγής-Προσχολική Εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Πραγματοποίησε τις Μεταπτυχιακές της σπουδές στο Θέατρο στην Εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Warwick στην Αγγλία. Εργάζεται ως νηπιαγωγός και παράλληλα ως θεατροπαιδαγωγός στο «Θέατρο σύννεφο» στην Πάφο. Η Νεοφύτα εκφράζει τον εαυτό της μέσα από την παιδική λογοτεχνία. Πιστεύει ότι τα παραμύθια έχουν πολλά να προσφέρουν τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες. Οι εμπειρίες της και τα πιστεύω της μέσα από στοιχεία φαντασίας και χιούμορ επηρεάζουν το γράψιμο της. Θεωρεί την εικονογράφηση απαραίτητη στην παιδική λογοτεχνία. Έχει εκδώσει δύο παιδικά εικονογραφημένο βιβλία: « Ένας στρουμπουλός Ιπποπόταμος» και «Λατρεύω τα σύννεφα».

Ζωή Πίντσιες Κυριάκου. Σπούδασε Εικονογράφηση/Illustration στο Kent Institute of Art and Design στο Ηνωμένο Βασίλειο. Συνέχισε τις σπουδές της στο Κολλέγιο Τέχνης στη Λέμπα της Κύπρου. Τώρα ζει μαζί με τον άντρα της Γιάννη και τα τέσσερα παιδιά τους στην Κισσόνεργα της Πάφου.