Γίνεται πιο αυστηρός ο Δήμος Πάφου με τους ιδιοκτήτες σκύλων

Γίνεται πιο αυστηρός ο Δήμος Πάφου με τους ιδιοκτήτες σκύλων

Εφαρμογή πρόσθετων και αυστηρότερων μέτρων εναντίων των κατόχων σκύλων που δεν συμμορφώνονται με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς, θα εφαρμόσει ο Δήμος Πάφου, μετά τη διαπίστωση ότι οι προτροπές και προειδοποιήσεις που απηύθυνε η δημοτική αρχή δεν γίνονται σεβαστές από μεγάλη μερίδα ιδιοκτητών κατοικίδιων.

Μετά από σχετικές συσκέψεις, είχε αποφασισθεί μεταξύ άλλων η άμεση εφαρμογή νόμων και κανονισμών που προβλέπουν επιβολή εξώδικων προστίμων για περιπτώσεις περιφοράς σκύλου σε δημόσιο μέρος κατά τρόπο που προκαλεί οχληρία, για πρόκληση οχληρίας σε περιοίκους από δυνατό και συνεχές γαύγισμα, ή για περιπτώσεις διατήρησης σκύλου χωρίς άδεια.


Οι πρόνοιες αυτές αυστηροποιούνται πλέον όσον αφορά στην εφαρμογή τους, ενώ και οι έλεγχοι εντείνονται μετά τις μαζικές καταγγελίες και παράνομα που υποβάλλονται τις τελευταίες εβδομάδες στο Δημοτικό Μέγαρο σύμφωνα με αρμόδιους του Δήμου Πάφου. Η δημοτική αρχή με την ευκαιρία αυτή, καλεί εκ νέου τους κατόχους σκύλων να μεριμνούν για την εφαρμογή των νομοθετικών διατάξεων προς αποφυγή περιττού κόστους και αχρείαστης ταλαιπωρίας.

Αντίστοιχα μέτρα λαμβάνει το τελευταίο διάστημα ακόμη και η Μονή Αγίου Νεοφύτου. Οι υπεύθυνοι της Μονής έχουν κλείσει τον χωμάτινο δρόμο πρόσβασης προς την περιοχή της Εγκλείστρας, που χρησιμοποιείτο από πάρα πολλούς κατόχους σκύλων της περιοχής, αφού διαπιστώθηκε ότι οι πλείστοι εξ αυτών δεν τηρούσαν καμία υποχρέωση τους για καθαρισμό του χώρου.

Πηγή: Pafosnet