Γιάννης Κουλουντής: “Κυνηγώντας τον φοίνικα”

Γιάννης Κουλουντής: “Κυνηγώντας τον φοίνικα”

Δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται παράλογη αποκοπή δέντρων χωρίς ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά εν γνώσει του Δημάρχου Πάφου.

Η περίπτωση του πάρκου Ήβης Μαλιώτου μας αφήνει ανεπανόρθωτα εκτεθειμένους καθώς ο σχεδιασμός και η προσπάθεια αναβάθμισης του χώρου έγινε με ασέβεια προς το υφιστάμενο φυσικό περιβάλλον. Θα ήταν ορθότερο ο σχεδιασμός αυτός να πραγματοποιηθεί εντάσσοντας την υφιστάμενη βλάστηση, εμπλουτίζοντας και αναδεικνύοντας τον χώρο.


Το ανέβασμα και κατέβασμα ανακοινώσεων αποτελεί επίσης λανθασμένο χειρισμό.

Η ιδιαίτερη δε μεταχείριση που φαίνεται να τυγχάνουν συχνά οι φοινικιές, οι οποίες με περισσή ευκολία και ανεπαρκή αιτιολόγηση ξεριζώνονται, δείχνουν εμμονή. Αντί να δαιμονοποιούμε την ύπαρξή τους, μπορούμε να ανατρέξουμε σε άλλες περιπτώσεις όπως τα τείχη στη Λευκωσία και το έργο επίχωσης στην παραλιακή της Λεμεσού.

Η σοφία των πολλών αγνοείται για ακόμα μια φορά και βρισκόμαστε εκτεθειμένοι. Τα απανωτά κτυπήματα που δέχεται το φυσικό περιβάλλον από τις μονομερείς ενέργειες του Δημάρχου Πάφου δείχνουν αμετροέπεια. θα πρέπει λοιπόν το Δημοτικό Συμβούλιο να έχει λόγο και να αποφασίζει με ωριμότητα οποιαδήποτε ενέργεια ή σχεδιασμό επηρεάζει το φυσικό περιβάλλον.