“ΓΙΟΡΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ, ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ”

“ΓΙΟΡΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ, ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ”

Φίλοι μου καλοί. Θα ήθελα αύριο αν δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος που να σας το απαγορεύει (επαγγελματικός, οικογενειακός κλπ) να βρεθούμε έξω από τη Βουλή και να συζητήσουμε. Να συζητήσουμε όχι μόνο για τις ιδιωτικοποιήσεις αλλά και για την ευρύτερη σημμασία που έχουν οι δράσεις της Κυβέρνησης και οι αντι-δράσεις της αντιπολίτευσης. Σας παρακαλώ πολύ, μην κάνετε το λάθος και πέφτετε στην παγίδα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ή μήπως παραπλάνησης;) που προσπαθώντας να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους κάνουν καθημερινά πλύση εγκεφάλου στον κόσμο για όλα τα θέματα της επικαιρότητας. Απλά τώρα έτυχε να είναι στην επικαιρότητα οι ιδιωτικοποιήσεις.

Τόσο οι ημικρατικοί, όσο και οι δημόσιοι αλλά ακόμα και οι ιδιωτικοί είναι όλοι τους υπάλληλοι. Τι θα κερδίσει κάποιος δημόσιος υπάλληλος αν απολυθεί κάποιος ιδιωτικός υπάλληλος; Τίποτα. Τι θα κερδίσει κάποιος ιδιωτικός υπάλληλος αν απολυθεί ένας ημικρατικός; Και πάλι τίποτα. Στο τέλος της ημέρας όλοι θα χάσουμε. Και όταν λέω όλοι εννοώ όλοι οι ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ. Οι μόνοι που κερδίζουν σε τέτοιες καταστάσεις είναι οι εργοδότες που ήδη τρίβουν τα χέρια τους.


Ειλικρινά τι έχει δείξει τα τελευταία χρόνια ο ιδιωτικός τομέας και ξαφνικά τον έχουμε εξυψώσει ως το υπέρτατο ιδανικό; Τι να πρωτοθυμηθούμε;

  • Τις τράπεζες (βλέπε κούρεμα);
  • Τις αεροπορικές (βλέπε ΗΛΙΟΣ);
  • Τους Developers (βλέπε κρίση, φοροδιαφυγές κλπ);
  • Τις υπεραγορές (βλέπε Ορφανίδης);
  • Τις ξένες εταιρίες (βλέπε σκάνδαλα με SIEMENS, Vodafone και ΣΙΑ στην Ελλάδα);

Ακούω πολλούς να λένε για ψηλούς μισθούς στους ημικρατικούς. Και μάλιστα συγκρίνουν τους μισθούς αυτούς με την ανεργία! Παραλογισμός. Αν απολυθούν ημικρατικοί υπαλλήλοι, η ανεργία θα μειωθεί; Δεν θα αυξηθεί; Αυτά τα μαθηματικά δεν τα διδάσκανε στο δικό μου πανεπιστήμιο… Θα απολύσουμε κόσμο απλά και μόνο για να επιβεβαιώσουμε την χαιρεκακία κάποιων που ζούνε με την λογική “Δεν θέλω δική μου κατσίκα, αλλά να πεθάνει αυτή του γείτονα”;

Έγραψα πολλά αλλά στο μυαλό μου στριφογυρίζουν ακόμα περισσότερα… Σας προσκαλώ και πάλι να έρθετε αύριο στην εκδήλωση/διαδήλωση γιατί όπως λέει κι ένα ρητό: “ΓΙΟΡΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ, ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ”