Γιώργος Σοφοκλέους: Διακριτικός εντοπισμός των ατόμων και οικογενειών που έχουν ανάγκη

Γιώργος Σοφοκλέους: Διακριτικός εντοπισμός των ατόμων και οικογενειών που έχουν ανάγκη

Συνεδρίασε για πρώτη φορά απόψε η Λέσχη Εθελοντών « Αλληλεγγύη» με την προσφορά στον συνάνθρωπο


Με στόχο την ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση των ανθρώπων της τοπικής κοινωνίας στη παραχώρηση και ανεύρεση πόρων αντιμετώπισης των αναγκών επιβίωσης απόρων οικογενειών και ατόμων της Πάφου και της ευρύτερης περιφέρειας Πάφου συνεδρίασε για πρώτη φορά απόψε η Λέσχη Εθελοντών « η Αλληλεγγύη» η οποία έχει εγγραφτεί σύμφωνα με τη σχετική Νομοθεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

Ο πρόεδρος της Λέσχης Γιώργος Σοφοκλέους στην παρουσία των μελών ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως ο διακριτικός εντοπισμός των ατόμων και οικογενειών που έχουν ανάγκη της αλληλεγγύης των συνανθρώπων τους για την αντιμετώπιση των αναγκών τους σε τρόφιμα, ρουχισμό, φάρμακα, ιατρική φροντίδα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για την επιβίωσης τους θα τεθεί στο επίκεντρο της Λέσχης η
« Αλληλεγγύη».

 

Θα πρέπει συνέχισε στο πλαίσιο της πρώτης συνεδρίας να επιδειχθεί η μέγιστη δυνατή προσπάθεια για συγκέντρωση των απαραίτητων υλικών αγαθών προς το σκοπό της διανομής των στις άπορες οικογένειες και άτομα που χωρίς την αλληλεγγύη των συνανθρώπων τους αντιμετωπίζουν κίνδυνο επιβίωσης.

 

Από την πλευρά της η αντιπρόεδρος Παυλίνα Πάτσαλου ανέφερε πως η λέσχη θα θέσει στις προτεραιότητες της την έμπρακτη εφαρμογή της Φιλανθρωπίας και της Αλληλεγγύης προς κάθε συνάνθρωπο χωρίς διακρίσεις, είτε με την υλική είτε με την ψυχολογική υποστήριξη του.

 

Στόχος κατέληξε είναι η οργάνωση και αξιοποίηση τόσο των μελών όσο και του ευρύτερου αριθμού ανθρώπων προς επίτευξη των σκοπών της Λέσχης.

 

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης αναφέρθηκε η συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της Λέσχης Εθελοντών αλλά και του Κοινωνικού Δημοτικού Παντοπωλείου προκειμένου τα άτομα που απευθύνονται στο κοινωνικό παντοπωλείο για παροχή βοήθειας σε τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης να μην απευθύνονται και στην Λέσχη Εθελοντών.

 

Αναφορά έγινε επίσης και στον προσεκτικό έλεγχο σε μια προσπάθεια να βοηθηθούν δίκαια και αντικειμενικά οι οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη.

 

Στο μεταξύ αύριο στις 12 το πρωί ο Οργανισμός Συγκοινωνιών Πάφου θα προσφέρει τρόφιμα στη Λέσχη Εθελοντών Πάφου.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/