Γιώργς Αχιλλέως και Κωνσταντία Νικολάου οι πρωταθλητές σκητ 2019

Γιώργς Αχιλλέως και Κωνσταντία Νικολάου οι πρωταθλητές σκητ 2019

Στους έφηβους πρώτευσε ο Πέτρος Εγγλεζούδης, στις νεάνιδες η Αναστασία Ελευθερίου και στους παίδες ο Γιώργος Πετρίδης.

Οι διεθνείς σκοπευτές μας, Γιώργος Αχιλλέως και Κωνσταντία Νικολάου ήταν οι φετινοί πρωταθλητές στο σκητ, στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ 2019! Ο διεθνής σκοπευτής του Σκοπευτικού Ομίλου Πάφου και η διεθνής σκοπεύτρια της Σκοπευτικής Οργάνωσης Αμμοχώστου, εξασφάλισαν τον επίζηλο τίτλο στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών αντίστοιχα.


Και στις δυο κατηγορίες ο τίτλος του πρωταθλητή «παιζόταν» μέχρι τον τελευταίο αγώνα και κρίθηκε με σχετικά μικρή διαφορά. Στους άνδρες ο Γιώργος Αχιλλέως συγκέντρωσε 728/750 και ο δεύτερος Νικόλας Βασιλείου (ΣΚΟΛΕΥ) 720/750, ενώ η διαφορά των δυο αθλητών στον τελευταίο αγώνα ήταν 7 δίσκοι (123 με 116). Στις γυναίκες η Κωνσταντία Νικολάου εξασφάλισε τον τίτλο με 694/750, μόλις δυο δίσκους πάνω από την Παναγιώτα Ανδρέου (ΣΚΟΕΠΑ) που συγκέντρωσε 692/750. Τρίτος στους άνδρες τερμάτισε ο Μενέλαος Μιχαηλίδης της ΣΚΟΛΕΥ με 714/750 και τρίτη στις γυναίκες η Σωτηρία Ανδρέου της ΣΚΟΕΠΑ με 661/750.

Στους έφηβους του σκητ, πρώτευσε ο Πέτρος Εγγλεζούδης της ΣΚΟΛΕΜ με 714/750, αποτέλεσμα που τον έφερε ισόβαθμο στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης, ενώ ο συναθλητής του Γιώργος Πετρίδης ήταν ο πρωταθλητής στους παίδες με 627/750. Τέλος, στην κατηγορία των νεανίδων, πρωταθλήτρια αναδείχτηκε η Αναστασία Ελευθερίου, επίσης της ΣΚΟΛΕΜ με 641/750.

Το πρωτάθλημα στο σκητ περιλάμβανε επτά αγώνες και για κάθε αθλητή και αθλήτρια μέτρησαν τα έξι καλύτερα αποτελέσματα. Ο δευτεραθλητής Νικόλας Βασιλείου ήταν ο μόνος σκοπευτής που κέρδισε δυο από τους επτά αγώνες του πρωταθλήματος, ενώ τους άλλους πέντε αγώνες τους κέρδισαν πέντε διαφορετικοί σκοπευτές. Ο Νικόλας ήταν ο νικητής στους αγώνες για το «Κύπελλο Λάρνακας» και το «Κύπελλο Κερύνειας», ενώ ο Σωτήρης Αντωνίου της ΣΚΟΛΕΥ κέρδισε το «Κύπελλο Λεμεσού», ο Γιώργος Αχιλλέως το «Κύπελλο Παραλιμνίου», ο Δημήτρης Κωνσταντίνου του ΣΚΟΠΑΦ το «Κύπελλο Λάκη Ψημολοφίτη», ο έφηβος Πέτρος Εγγλεζούδης το «Κύπελλο Πάφου» και ο Μενέλαος Μιχαηλίδης τους «Παγκύπριους Διασωματειακούς Αγώνες».

Πηγή: balla.com.cy