Γυρίσματα ταινίας για το κανάλι ARTE & RTL στην Πάφο προβάλουν την πόλη σε τηλεθεατές στην Ευρώπη

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Πάφου


έχει καταφέρει να προσελκύσει και έμπρακτα στηρίζει μεγάλο συνεργείο τηλεοπτικών παραγωγών, σε μια κοινή παραγωγή μεταξύ των εταιρειών   (Cinétévé Γαλλίας), (LesFilmsduCarre Βελγίου) και (ABSeahorseFilmProduction-Κύπρου) οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν γυρίσματα για την TVARTE (Franco-Germanpan-Europeanchannel), RTL (Belgium) και CYBC (Cyprus).

Οι συντελεστές αρχίζουν να καταφθάνουν στην Πάφο το Σάββατο 15 Μαρτίου ενώ ήδη οι παραγωγοί έχουν αρχίσει τις διαδικασίες προετοιμασίας των διαφόρων πλατώ, χώρων και σκηνικών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου.

Ο Φορέας Τουρισμού Πάφου, προστίθεται στην ανακοίνωση, στηρίζει την παραγωγή αυτή και παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια και διευκόλυνση στους διοργανωτές για διασφάλιση της ομαλής παραγωγής των προγραμμάτων.

Το Show ονομάζεται “PalaceBeachHotel” και είναι βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα για την ψυχολογική αποκατάσταση που περνούν οι στρατιώτες προερχόμενοι από τον πόλεμο του Αφγανιστάν. Το σενάριο περιλαμβάνει πραγματοποίηση γυρισμάτων στην ύπαιθρο, αρχαιολογικούς χώρους, χώρους ενδιαφέροντος , δραστηριότητες στην θάλλασα, παραλίες και σε χώρους ευεξίας.

Τα γυρίσματα θα γίνουν την περίοδο 17 Μαρτίου – 12 Απριλίου 2014 σε αρκετά σημεία της Επαρχίας και η ταινία αναμένεται να μεταδοθεί μέσω “ARTE” Channel που έχει πρόσβαση σε 190,000,000 κόσμο ή 80 εκατομμύρια νοικοκυριά σε ολόκληρη την Ευρώπη (Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ελβετία, Αυστρία, Ολλανδία, Ισπανία, Πολωνία, Λουξεμβούργο). Παράλληλα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η ταινία να προβληθεί και από το TV5 World (Asia-Africa-US-Canada-Mid.East).

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις προσπάθειες που γίνονται για περαιτέρω διείσδυση σε αγορές της Ευρώπης αλλά και Μέσης ανατολής, αναμένεται να δώσουν ιδιαίτερη ώθηση στην Πάφο καθώς και δωρεάν προβολή αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Παρόμοιες προσπάθειες προσέλκυσης και άλλων οργανισμών τηλεοπτικών παραγωγών θα συνεχιστούν ,όπως αναφέρεται, μιας και εκτός από την πολύτιμη προβολή της Πάφου, συμβάλλουν άμεσα και στην τοπική οικονομία μέσω των υπηρεσιών και προϊόντων που εξασφαλίζονται κατά την παρουσία τους.