Γ . Γιαλλούρης : Η ΕΕ με την πολιτική που ακολουθεί επιδεινώνει δραματικά τη μεταναστευτική κρίση

Γ . Γιαλλούρης : Η ΕΕ με την πολιτική που ακολουθεί επιδεινώνει δραματικά τη μεταναστευτική κρίση

Το διεθνές πολιτικό περιβάλλον χαρακτηρίζεται από την εμβάθυνση της όξυνσης των αντιθέσεων και του ανταγωνισμού ανάμεσα στις ισχυρές χώρες του πλανήτη, καθώς και από τις ταξικές αντιθέσεις μεταξύ κεφαλαίου και εργασίας ανέφερε ο Επαρχιακός γραμματέας του ΑΚΕΛ Γιώργος Γιαλλούρης σε χαιρετισμό του στην 18η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη που πραγματοποίησε η  ΕΔΟΝ Πάφου στο Αμφιθέατρο της ΠΕΟ.

Οι εξελίξεις αυτές συνέχισε, οδηγούν στην στρατικοποίηση του πλανήτη, στην καταστρατήγηση του διεθνούς δικαίου και στην κυριαρχία του ισχυρού επί του αδυνάτου.


Ο κ. Γιαλλούρης ανέφερε πως στην  ευρύτερη περιοχή μας, με το επιχείρημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, του θρησκευτικού φανατισμού και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων συνεχίζονται οι απροκάλυπτες στρατιωτικές επεμβάσεις με συνεπακόλουθο τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων, την οικονομική καταστροφή και την προσφυγοποίηση εκατομμυρίων ανθρώπων, πολλοί από τους οποίους οδηγούνται καθημερινά στο θάνατο στα νερά της Μεσογείου.

Δυστυχώς παρατήρησε , η ΕΕ με την πολιτική που ακολουθεί και τις αποφάσεις που παίρνει, επιδεινώνει δραματικά τη μεταναστευτική κρίση.

Ο κ. Γιαλλούρης ανέφερε πως σ’ αυτά τα γεωστρατηγικά πλαίσια πρέπει να αντιμετωπίσουμε και το κυπριακό πρόβλημα, δηλώνοντας πως το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να παλεύει για την επανένωση της πατρίδας και του λαού μας σε μια Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια, μια διεθνή προσωπικότητα και με πολιτική ισότητα όπως αυτή καθορίζεται από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις συμφωνίες κορυφής 77 και 79.

 

 

 

Διεκδικούμε μια χώρα χωρίς κηδεμόνες και προστάτες όπου αφέντης θα είναι ο Κυπριακός λαός και μόνο Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι Μαρωνίτες, Αρμένιοι και Λατίνο, κατέληξε.

 

Στη Συνδιάσκεψη έδωσαν το παρών τους δεκάδες αντιπρόσωποι από όλες τις Τοπικές Οργανώσεις της ΕΔΟΝ στην Επαρχία Πάφου , οι οποίοι μέσα από ένα δημοκρατικό διάλογο αποτίμησαν ν την δράση της ΕΔΟΝ κατά την τελευταία τριετία.

 

Παράλληλα, η Συνδιάσκεψη έθεσε τους στόχους της επόμενης τριετίας και καταπιάστηκε με ζητήματα που αφορούν τη νεολαία και ιδιαίτερα τους νέους της Πάφου.

 

Εξάλλου ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΕΔΟΝ Πάφου Κώστας Δίπλαρος, κατέθεσε στην εισηγητική του ομιλία ανέφερε πως η  Επαρχιακή συνδιάσκεψη, συνέρχεται σε μια περίοδο όπου στο παγκόσμιο σκηνικό δεσπόζει η όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ανάμεσα στα ισχυρά κέντρα του πλανήτη, καθώς και των ταξικών αντιθέσεων μεταξύ κεφαλαίου και εργασίας.

Eκατομμύρια άνθρωποι ανά την υφήλιο ,- όπως είπε-  μένουν άνεργοι, χάνουν τα σπίτια τους και χιλιάδες νέοι εξαναγκάζονται στην μετανάστευση. Τα εργασιακά δικαιώματα ξηλώνονται, η εργασία απορρυθμίζεται και μισθοί πείνας επιβάλλονται για χάριν τις πολυπόθητης ανάπτυξης και της «ευημερίας των αριθμών». Την ίδια ώρα ποινικοποείται το δικαίωμα της απεργίας  και τα κουμμουνιστικά κόμματα τίθενται εκτός νόμου. Η δημοσία παιδεία και υγεία εκφυλίζεται, ενώ οι οργανισμοί κοινής ωφελείας γίνονται έρμαιο του μεγάλου κεφαλαίου.

H 18 η Επαρχιακή συνδιάσκεψη συνέχισε,  γίνεται εν  μέσω σημαντικών εξελίξεων στο Κυπριακό λέγοντας πως ” η διχοτόμηση δεν αποτελεί για εμάς Λύση, αντιθέτως συνιστά πηγή νέων δεινών για τον τόπο και το λαό μας. Πρέπει να καταστεί σε όλους μας σαφές ότι άλλος δρόμος για να επιτευχθεί λύση δεν υπάρχει πέρα από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων. Αυτή τη διαδικασία επιλέξαμε ως ελληνοκυπριακή κοινότητα αμέσως μετά το 1974, και σε αυτή θα πρέπει να παραμένουμε συνεπείς μέχρι τη τελική δικαίωση του αγώνα μας”.

Πριν το τέλος του επίσημου μέρους, βραβεύτηκαν  παλιά μέλη της ΕΔΟΝ για την προσφορά τους στις τάξεις της ΕΔΟΝ Πάφου.

Επίσης έγινε  εκλογή του νέου Επαρχιακού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ Πάφου.