Γ. Ομήρου : Παλλαική απαίτηση να υπάρξει κάθαρση

Γ. Ομήρου : Παλλαική απαίτηση να υπάρξει κάθαρση

Αποτελεί παλλαϊκή απαίτηση να υπάρξει κάθαρση ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής


των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου σχολιάζοντας τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με τα οικονομικά σκάνδαλα.. Πρόσθεσε επίσης ότι ο λαός έχει κουραστεί από τα λόγια και απαιτεί την πλήρη διερεύνηση όλων των οικονομικών εγκλημάτων εντός των πλαισίων του κράτους δικαίου και την προσαγωγή παντός υπαιτίου ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων .

Όλα όσα παρακολουθεί ο λαός μας τις τελευταίες ημέρες , συνέχισε ο κ Ομήρου προκαλούν αισθήματα αγανάκτησης , θλίψης, οργής επισημαίνοντας ότι το αίτημα είναι ένα και μόνο, κάθαρση και τιμωρία. Μιλώντας στο περιθώριο του μνημοσύνου του ήρωα της αντίστασης Νίκου Χρίστου Σολωμού πού τελέστηκε το πρωί από τον Ιερό Ναό Αγίου Ραφαήλ στο Παχύαμμο ο Γιαννάκης Ομήρου υπέδειξε ότι εάν δεν υπάρξει εξυγίανση της κυπριακής κοινωνίας και του κυπριακού κράτους , πάταξη στο πελατειακό κράτος και των φαινόμενων διαφθοράς , διαπλοκής και λεηλασίας του δημοσίου χρήματος από τα τρωκτικά κατά την έκφραση του τα οποία μονίμως κινούνται για να αποστερούν από το κράτος τους πόρους του, ο τόπος δεν θα πάει μπροστά όπως είπε .

Αυτό που ζητάμε, σημείωσε , είναι πλήρης διερεύνηση από την ερευνητική επιτροπή η οποία έχει διορισθεί και στη συνέχεια άμεσα ο Γενικός Εισαγγελέας θα πρέπει να προχωρήσει στις νενομισμένες διαδικασίες . Εάν υπάρχουν στοιχεία, τότε οι υποθέσεις, είπε, θα πρέπει να οδηγηθούν ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου.