Δήμαρχος Πάφου: «Σημαντική η άνθιση του πολιτισμού»

Δήμαρχος Πάφου: «Σημαντική η άνθιση του πολιτισμού»

Την πεποίθηση του ότι σε καμία πόλη δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική ευημερία εάν η οικονομική πρόοδος, η ευμάρεια, δεν συνοδεύεται από άνθιση του πολιτισμού εξέφρασε ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο κ. Φαίδωνος ανέφερε πως η προσπάθεια για μετατροπή της Πάφου σε πόλη πολιτισμού δεν μπορεί παρά να στηριχτεί στην πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά και παράδοση και στο μεγάλο κεφάλαιο που λέγεται “Πάφος 2017” .


Εκτίμησε επίσης πως ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2017, η Πάφος θα καταγράψει μια επιτυχημένη διοργάνωση.

Πρόσθεσε πως μέσα από την εκπόνηση ενός σχεδίου πολιτιστικής αναγέννησης της πόλης, βλέπει την προσπάθεια να επικεντρώνεται σε τρεις τομείς, πρώτον στη δημιουργία κυττάρων παραγωγής πολιτισμού προϊόντος και διαφύλαξης –ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης, όπως είναι το Αρχείο Ιστορίας της Πάφου, η θεατρική σκηνή, μουσείο μουσικών οργάνων και άλλα.

Δεύτερον συνέχισε,η ενεργοποίηση όλων των πολιτιστικών δυνάμεων που διαθέτει η πόλη με την εμπλοκή των οργανωμένων συνόλων ομάδων ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών αλλά και μεμονωμένων ανθρώπων που μπορούν να συνεισφέρουν στην όλη προσπάθεια.

Επίσης τρίτον είπε, η κεφαλαιοποίηση του Πάφος 2017.

Ο κ. Φαίδωνος ανέφερε πως η όλη συσσωρευμένη εμπειρία και γνώση μέσα από την προετοιμασία και υλοποίηση του ιστορικού για την πόλη εγχειρήματος, πρέπει να αξιοποιηθεί από τον Δήμο μέσα από σύγχρονες ιδέες και διαδικασίες που μπορεί να περιλαμβάνουν τη δημιουργία ενός οργανισμού που θα έχει ως αποστολή τη διαχείριση των έργων πολιτιστικής υποδομής της πόλης και το συντονισμό της πολιτιστικής της παραγωγής και δράσης.

Ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Πάφου εξέφρασε ακολούθως την ικανοποίηση του επειδή οι κάτοικοι της Πάφου, αισθάνονται, όπως είπε, ότι αυτή η χρονιά θα είναι ξεχωριστή για την πόλη τους , ότι τα πολιτιστικά φώτα της Ευρώπης θα είναι στραμμένα στη μικρή αλλά πολιτισμικά σημαντική Πάφο και ότι η εμβέλεια και επίδραση του Πάφος 2017 , με ό,τι αυτό περιλαμβάνει, υπερβαίνει κατά πολύ τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Πηγή: ΚΥΠΕ