Δήμος Γεροσκήπου: Δεν υπάρχουν μη αδειοδοτημένες κεραίες στον Δήμο

Δήμος Γεροσκήπου: Δεν υπάρχουν μη αδειοδοτημένες κεραίες στον Δήμο

Μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γεροσκήπου, οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν από καιρό προχωρήσει σε καταγραφή όλων των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και διαδικτύου που είναι εγκαταστημένες στα δημοτικά όρια Γεροσκήπου. Από την καταγραφή και τον έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε ότι όλες είναι αδειοδοτημένες, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου Γεροσκήπου, μετά την σχετική καταγγελία του ΑΚΕΛ για ύπαρξη παράνομων κεραιών κινητής στα δημοτικά όρια. Η δημοτική αρχή επισημαίνει επιπρόσθετα στην ανακοίνωση της ότι η αρμοδιότητα του Δήμου για τις συγκεκριμένες κεραίες περιορίζεται μόνο στην έκδοση άδειας οικοδομής και δεν αφορά την εκπεμπόμενη ακτινοβολία.


«Για την κεραία κινητής τηλεφωνίας που εγκαταστάθηκε σε ταράτσα πολυκατοικίας επί της Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στις 11 Σεπτεμβρίου», αναφέρει ο Δήμος, « εκκρεμεί ενώπιον του Δήμου αίτηση για έκδοση άδειας οικοδομής, η οποία και θα εξεταστεί στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα Τρίτη».

Την τελευταία τουλάχιστον οκταετία, ο Δήμος Γεροσκήπου δεν εξέδωσε καμία σχετική άδεια, καταλήγει η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, διαβεβαιώνοντας ότι οι υπηρεσίες της βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα, χρησιμοποιώντας κάθε νόμιμο μέσο, προκειμένου να διασφαλίσουν την υγεία των κατοίκων.