Δήμος Καλλινίκου : Πιο γρήγορα , πιο ψηλά, πιο δυνατά οι στόχοι του ΓΣΚόροιβου

Τους δικούς του προγραμματισμούς έχει κάνει ο Γυμναστικός Σύλλογος του Κοροίβου για το 2014 ,


μέσα στην γενικότερη οικονομική κρίση που επικρατεί στον τόπο μας ,και ευελπιστεί ότι ο ΚΟΑ και φέτος θα επιχορηγήσει τον σύλλογο και ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω μείωση , δήλωσε ο Πρόεδρος του ΓΣ Κόροιβου Δήμος Καλλινίκου.

Ο κ Καλλινίκου ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ ανέφερε πως ο ΓΣΚόροιβος δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα συνεργασίας με τον ΚΟΑ και εκτίμησε ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης αυτής της συνεργασίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΓΣΚόροιβου ο Σύλλογος δεν διαθέτει δικό του γήπεδο και χρησιμοποιεί για τις προπονήσεις των αθλητών του το Παφιακό στάδιο το οποίο ανήκει στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού.

Πρόσθεσε επίσης, πως οι συναντήσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΓΣΚόροιβου και του ΚΟΑ θα πρέπει να γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τους στόχους του Συλλόγου ο κ Καλλινίκου ανέφερε πως οι στόχοι του είναι αυτοί που έχει ο σύλλογος για κάθε νέα αγωνιστική περίοδο, υιοθετώντας και το Λατινικό ρητό του Γάλλου αναβιωτή των Ολυμπιακών Αγώνων Πιέρ ντε Κουμπερντέν « Citius, Altius, Fortius», δηλαδή πιο γρήγορα, πιο ψηλά και πιο δυνατά .

Επεσήμανε επίσης ερωτηθείς σχετικά, πως η προσπάθεια που γίνεται για την προσέλκυση των νέων για να ασχοληθούν με τον κλασσικό αθλητισμό είναι πολύπλευρη.

Προσπαθούμε σημείωσε , « να φέρουμε παιδιά από τα δημοτικά σχολεία. Για το σκοπό αυτό, έχουμε τέσσερις προπονητές, που επισκέπτονται τα δημοτικά σχολεία για να κάνουν τα διάφορα τεστ για την επιλογή των μαθητών- αθλητών».

Ο Δήμος Καλλινίκου που βρίσκεται στο πλευρό των αθλητών στον αγωνιστικό χώρο κάθε απόγευμα, έχοντας μια ιδιαίτερη θα λέγαμε σχέση με το στίβο και τους αθλητές ανέφερε πως η αγάπη του για το κλασσικό αθλητισμό ξεκίνησε από τον καιρό που ήταν ακόμη ο ίδιος μαθητής- αθλητής του στίβου στην Λευκωσία.

Ως πρόεδρος του ΓΣΚόροιβου συνέχισε, « επισκέπτομαι το χώρο τον οποίο προπονούνται οι αθλητές μας σχεδόν κάθε απόγευμα, και ακούω τα διάφορα προβλήματα από το συντονιστή προπονητή του συλλόγου μας και γενικά οτιδήποτε πρόβλημα έχει να κάνει με την προπόνηση των αθλητών μας».

Ο κ Καλλινίκου ανακοίνωσε τέλος , πως ο Γυμναστικός Σύλλογος του Κοροίβου, προγραμματίζει στις 25 του Μάρτη την διοργάνωση των Επαρχιακών Αγώνων Στίβου στο Παφιακό στάδιο , για να τιμήσει την μνήμη του ευεργέτη της Πάφου μακαριστού Χριστόδουλου Πετρίδη .

 

ΚΥΠΕ/ΚΠ/