Δήμος Πάφου: Προληπτικές ενέργειες για αποφυγή σπατάλης νερού

Δήμος Πάφου: Προληπτικές ενέργειες για αποφυγή σπατάλης νερού

Τρόπους μείωσης των απωλειών νερού στο υδρευτικό δίκτυο της Πάφου το 2020, αναζητά ήδη το Τμήμα Υδατοπρομήθειας του Δήμου Πάφου, παρά την άνεση που θα παρέχει τη νέα χρονιά η πρωτοφανής εισροή νερού στους αποταμιευτήρες τον περασμένο χειμώνα, αλλά όπως όλα δείχνουν και τον φετινό.

Πρώτιστη ενέργεια της υπηρεσίας, εν τούτοις, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», είναι η αντικατάσταση προβληματικών αγωγών σε περιοχές που παρατηρούνται μεγάλες απώλειες νερού από το σύστημα. Σχεδιασμός της δημοτικής αρχής επίσης, είναι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες να τοποθετηθούν υδρομετρητές στην είσοδο των δεξαμενών του Δήμου, ενώ θα γίνεται έλεγχος της πίεσης του νερού με την αντικατάσταση βαλβίδων.


Ζητήθηκε τέλος από τους αρμόδιους λειτουργούς να ετοιμάσουν μελέτη για τον έλεγχο των κλοπών ποσοτήτων νερού από υποστατικά και πολυκατοικίες που έχει παρατηρηθεί να υπάρχει σχετικό πρόβλημα.

Και όλα αυτά, προκειμένου η πόλη να μην βρεθεί ξανά προ απροόπτου μετά το ξήλωμα της μονάδας αφαλάτωσης και της πολύχρονης καθυστέρησης στην προώθηση της μόνιμης μονάδας τα επόμενα χρόνια, έστω και αν οι βροχές του 2019 έλυσαν στον άμεσο ορίζοντα το πρόβλημα.

Πηγή: Φιλελεύθερος