Δείτε ποιοι ψήφισαν και τι για το θέμα του Καθεδρικού στον Κήπο

Δείτε ποιοι ψήφισαν και τι για το θέμα του Καθεδρικού στον Κήπο

Απόφαση να συναινέσει στην ανέγερση νέου καθεδρικού ναού 600 τετραγωνικών μέτρων εντός του δημόσιου κήπου, πήρε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου. Με τη χθεσινή κατά πλειοψηφία απόφαση της Ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Πάφου συναινεί στην ανέγερση ναού 600 τετραγωνικών μέτρων, εντός του δημόσιου κήπου, ως ήταν η αρχική του θέση αλλά και αίτημα της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου. Επίσης θετικές είναι οι απόψεις της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Πάφου προς το συμβούλιο παρεκκλίσεων αναφορικά με το αίτημα της Μητρόπολης Πάφου για ανέγερση νέου καθεδρικού ναού εντός του δημόσιου κήπου.

Στη χθεσινή διαδικασία της ολομέλειας του δημοτικού συμβουλίου Πάφου δώδεκα (12) τάχθηκαν υπέρ. Υπέρ τάχθηκαν ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, ο αντιδήμαρχος Πάφου Χρήστος Μακαρίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΔΗΣΥ Λίνος Τσοκάς, Γιώργος Σοφοκλέους, Γιώργος Τσέλεπος, Νίκα Γκαρακλίδου, Χριστάκης Νεοφύτου, ο δημοτικός σύμβουλος του ΕΛΑΜ Μιχαλάκης Μιχαήλ, ο δημοτικός σύμβουλος της Αλληλεγγύης Ανδρέας Χρυσάνθου, η δημοτική σύμβουλος του ΔΗΚΟ Μαρία Ζαβρού, του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Βάσος Δημητρίου και Φίλιππος Φιλίππου.


Επτά (7) τάχτηκαν κατά, η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ, αποτελούμενη από τους δημοτικούς συμβούλους Κώστα Δίπλαρο και Γιώργο Κουννά, δύο δημοτικοί σύμβουλοι του ΔΗΚΟ ο Μαρίνος Στυλιανού και ο Γιάννης Κουλουντής, ο δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΣΥ Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ο δημοτικός σύμβουλος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Παναγιώτης Βορκάς και ο δημοτικός σύμβουλος της Κίνησης Σωτηρίας Μιχάλης Χατζημιτσής.

Ένας δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΣΥ ο Νίκος Σιμμιλίδης τήρησε αποχή. Επίσης ο δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΣΥ Γιώργος Δημητριάδης δεν παρέστη στη χτεσινή συνεδρία, λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων.

Ο Δήμος Πάφου αξιώνει από τη Μητρόπολη Πάφου με την έκδοση της πολεοδομικής άδειας, να αποσύρει τις απαιτήσεις της για αποζημιώσεις και να εκχωρήσει πέραν των 10 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, από τα 14 χιλιάδες συνολικά του δημόσιου κήπου, στον δήμο προκειμένου να διαμορφώσει τον χώρο σε πάρκο.

Ο δημόσιος κήπος, ιδιοκτησία της Μητρόπολης, για χρόνια αποτελούσε μήλο της έριδος ανάμεσα στην εκκλησία και τον Δ. Πάφου . Κατόπιν τούτου, η εκκλησία προσέφυγε στη δικαιοσύνη, αξιώνοντας από την πολιτεία αποζημιώσεις για τον εκμηδενισμό της αξίας του συγκεκριμένου τεμαχίου, το οποίο διαθέτει μηδενικό συντελεστή ανάπτυξης. Το δικαστήριο επιδίκασε αποζημιώσεις υπέρ της Μητρόπολης Πάφου ύψους 7 σχεδόν εκατομμυρίων ευρώ.

Σημειώνεται πως προ μερικών μηνών πράσινο φως για την ανέγερση του ναού άναψε και η Υπηρεσία Περιβάλλοντος.

Πηγή: ΚΥΠΕ