Δεν θα επιτρέψουμε στο ΕΥΡΩΚΟ, οι οποιεσδήποτε ανησυχίες, να μετατραπούν σε φοβίες, λέει ο Δ. Συλλούρης

Δεν θα επιτρέψουμε στο ΕΥΡΩΚΟ, οι οποιεσδήποτε ανησυχίες, να μετατραπούν σε φοβίες, λέει ο Δ. Συλλούρης

Όσες ανησυχίες και αν έχουμε πρέπει να τις νικήσει η μεθοδικότητα, η ελπίδα, και η σωστή προσέγγιση για τη λύση του κυπριακού, δήλωσε στην Πάφο , ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού κόμματος Δημήτρης Συλλούρης, προσθέτοντας , πως είναι φανερό ότι μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο για το κυπριακό.


Δεν θα επιτρέψουμε για μας στο Ευρωπαϊκό κόμμα, είπε, οι οποιεσδήποτε ανησυχίες να μετατραπούν σε φοβίες μπροστά σε μια νέα προσέγγιση λύσης του κυπριακού.

Ο κ. Συλλούρης ανέφερε, πως οι ανακατατάξεις στην περιοχή είναι τόσο πολλές και μεγάλες που αν τις αξιοποιήσουμε με ευφάνταστο τρόπο, η Κύπρος μπορεί να πάρει μια νέα θέση στο προσκήνιο, να βρεθεί μια λύση στην βάση των Ευρωπαϊκών αρχών, και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων , και ο Κυπριακός λαός να δικαιωθεί.

«Η λογοδοσία αυτών που ευθύνονται, πρέπει να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης»

Όσον αφορά το πόρισμα της ερευνητικής επιτροπής που παραδίδεται τώρα για την οικονομία ο κ Συλλούρης, είπε « θέλω να πιστεύω , πως αυτό το πόρισμα θα καλύπτει όλες τις πτυχές, με την γνώση , με την έρευνα που έχει κάνει μέχρι στιγμής , η επιτροπή θεσμών», προσθέτοντας επίσης, πως τα ζητήματα που έχουμε μπροστά μας, είναι πολύ σοβαρά.
Με την συνεργασία συνέχισε, των ανάλογων θεσμών και ιδιαίτερα της Γενικής Εισαγγελίας, και με τον συντονισμό ,- όπως είπε-, « που εμείς θα κάνουμε, την ερχόμενη Δευτέρα, και με νέες προτάσεις που θα κάνουμε, θεωρώ ότι η λογοδοσία, αυτών που ευθύνονται πρέπει να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης».

«Να ερευνηθούν οποιεσδήποτε διευκολύνσεις και στο χώρο των ΜΜΕ»

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος , ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε , πως όπως ερευνώνται διάφορα θέματα. π.χ. στον τραπεζιτικό τομέα, θα πρέπει να ερευνηθούν και στον χώρο των ΜΜΕ οποιασδήποτε διευκολύνσεις έγιναν, είτε σε Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, είτε σε δημοσιογράφους , ή ειδικά σε δημοσιογράφους που ασχολούνται με το οικονομικό ρεπορτάζ.

Είπε επίσης πως δεν έχει αντιληφθεί γιατί, κάποιοι δημοσιογράφοι, θέλουν να παρουσιάσουν ότι είναι πολεμικοί προς τους δημοσιογράφους, ή προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αυτή η τοποθέτηση του.

Ο κ Συλλούρης πρόσθεσε επίσης , « πως πρώτα οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι , θα έπρεπε να το επιζητούν τούτο» , και εξέφρασε την εντύπωση, πως αυτή η τοποθέτηση του, επί του θέματος, « ήταν το πιο αυτονόητο πράγμα, που μπορούσε, να πει».

«Ειδική συνεδρία της Επιτροπής Θεσμών τη Δευτέρα»

Ερωτηθείς για τις εταιρείες που έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό, πριν από το κούρεμα, και έτυχαν κάποιας προνομιακής ενημέρωσης, ο κ Συλλούρης είπε, πως κάποιοι δημοσιογράφοι, προσπαθούν να δώσουν την εικόνα, ότι «πήραμε κάποιες πληροφορίες με δική μας πρωτοβουλία , όταν οι άλλοι δεν έκαναν τίποτε, της Επιτροπής Θεσμών, και τα έχουμε βάλει στα συρτάρια».

Αυτές τις πληροφορίες συνέχισε, που πήραμε και θα πάρουμε και άλλες, τις έχουμε στείλει- όπως είπε- και στο φόρο εισοδήματος, και στο Φ.Π.Α., και την Δευτέρα αναμένεται ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών για συντονισμό με την Γενική Εισαγγελία, αλλά και άλλους φορείς , όπου θα συζητήσουμε την περαιτέρω επεξεργασία. Ανέφερε τέλος, πως δεν είναι μόνο εταιρείες , αλλά και φυσικά πρόσωπα.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/