ΔΗΚΟ Πάφου: Ανακοίνωση Δημοτικής Ομάδας – Στήριξη στα αιτήματα των υπαλλήλων του Δήμου Πάφου

ΔΗΚΟ Πάφου: Ανακοίνωση Δημοτικής Ομάδας – Στήριξη στα αιτήματα των υπαλλήλων του Δήμου Πάφου

Η Δημοτική Ομάδα του Δημοκρατικού Κόμματος στηρίζει το αίτημα των υπαλλήλων του Δήμου Πάφου σχετικά με την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης από τον Δήμαρχο Πάφου. Στηρίζει επίσης την απόφαση για λήψη απεργιακών μέτρων που  προέκυψε μετά  την ασυμφωνία του Δημάρχου ως προς τη δέσμευσή του για την υπογραφή της. Η ύπαρξη ή όχι παράνομων προσαυξήσεων, θα πρέπει πρωτίστως να αποδειχτεί και ακολούθως, αφού ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο, να ακολουθηθούν όλα τα ενδεδειγμένα και νόμιμα μέτρα για απαλοιφή αυτής της ανομίας και  εάν και όπου υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν. Σε κάθε περίπτωση οι παράνομες προσαυξήσεις ουδόλως σχετίζονται με την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως τόσο ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προσωπικού, όσο και τα μέλη της, κάλεσαν πολλές φορές το Δήμαρχο να εγκύψει στο θέμα και όπως προχωρήσει στην υπογραφή της συλλογικής σύμβασης, με τις όποιες τροποποιήσεις επετεύχθησαν στις κατά καιρούς συναντήσεις της ΜΕΠ, και προειδοποιούσαν για ενδεχόμενη εργασιακή αναταραχή. Καμία εισήγηση δεν εισακούστηκε και οδεύουμε προς εργατοϋπαλληλική ρήξη.


Παράλληλα θα θέλαμε να κακίσουμε τις ανάρμοστες συμπεριφορές απέναντι σε υπαλλήλους, οι οποίες με βάση τις σχετικές επιστολές και καταγγελίες υπαλλήλων προς το πρόσωπο του δημάρχου, είναι εκτός του μέτρου και δεν έχουν χώρο στο Δήμο Πάφου. Συγχρόνως διαπιστώνουμε ότι οι εκδικητικές μετακινήσεις υπαλλήλων, αφού σχεδόν όλες ήταν προϊόν αντιπαράθεσης, χωρίς τις προβλεπόμενες διαδικασίες και τους δημοτικούς κανονισμούς, δεν φαίνεται να έγιναν προς όφελος της δημοτικής υπηρεσίας. Αντιθέτως οδηγούν στο ξήλωμα και στην μη εύρυθμη λειτουργία της δημοτικής υπηρεσίας.

Τέλος θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως η αυστηρότητα στις τάξεις του Δήμου είναι αδιαπραγμάτευτη. Ομοίως και η αύξηση της παραγωγικότητας. Εντούτοις η επιβολή τους διαμέσου του εκφοβισμού, των προσβολών και των εκδικητικών μετακινήσεων μας βρίσκει κάθετα εναντίον. Είναι καιρός ο Δήμαρχος να περάσει από το Εγώ στη διαβούλευση, στη συζήτηση και στο διάλογο με το δημοτικό συμβούλιο.