Δημητριάδης: Το ΕΒΕ συνεχίζει ακάθεκτο στην προώθηση της ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας

Δημητριάδης: Το ΕΒΕ συνεχίζει ακάθεκτο στην προώθηση της ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας

Tο Επιμελητήριο Πάφου κέρδισε τα τελευταία τρία χρόνια επτά ευρωπαϊκά προγράμματα και σήμερα συμμετέχει σε τέσσερα προγράμματα ERASMUS, KA3 και KA2, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Πάφου Ανδρέα Δημητριάδη.

O Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου σημείωσε πως το Επιμελητήριο θα συνεχίσει να σχεδιάζει και να συμμετέχει σε προτάσεις που μπορούν να προωθήσουν την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη, να βοηθήσουν την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων , αλλά και να ενισχύσουν γενικότερα τον επιχειρηματικό κόσμο της Πάφου, αξιοποιώντας τα διάφορα διαθέσιμα ευρωπαϊκά προγράμματα.


Ο κ. Δημητριάδης σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είπε πως το Επιμελητήριο Πάφου μέσα στα πλαίσια της συμμετοχής του ως εταίρος στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Εrasmus+ KA2 “Συνεργασία και Καινοτομία για Καλές Πρακτικές”, “Στρατηγική για την επαγγελματική εκπαίδευση και την κατάρτιση” (Cooperation and Innovation for Good Practices, Strategic for vocational education and training) με θέμα “Προσομοίωση για την Επιχειρηματικότητα” (Simulation for Entrepreneurship), συμμετείχε σε ομάδα εργασίας των εμπλεκομένων εταίρων στην Βιέννη.

Κύριος στόχος του προγράμματος, όπως είπε, είναι η ετοιμασία διδακτέας ύλης για τα σχολεία σε ευρωπαϊκό επίπεδο με σκοπό την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στους νέους.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου σημείωσε πως το επιμελητήριο μέσα στα πλαίσια συμμετοχής του ως εταίρος στο ίδιο πρόγραμμα συμμετείχε επίσης σε ομάδα εργασίας των εμπλεκομένων εταίρων στο Πόρτο της Πορτογαλίας και στην Σουτσεάβα της Ρουμανίας. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων στις δύο πόλεις, πρόσθεσε, οι εταίροι ενημερώθηκαν για το δημόσιο πρόγραμμα εκπαίδευσης των πανεπιστημίων και πολυτεχνείων των δύο πόλεων, ξεναγήθηκαν στα τοπικά πανεπιστήμια και συμμετείχαν σε διαλέξεις.

Αναφέρθηκε επίσης στη συμμετοχή του ΕΒΕ Πάφου στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Ανοικτοί Εκπαιδευτικοί Πόροι για την Ανάπτυξη των Τεχνών και των Χειροτεχνιών” (Open Educational  Resources for the Development of Arts and Crafts), η τέταρτη συνάντηση του οποίου πραγματοποιήθηκε στην Μπρατισλάβα σε μια στρατηγική σύμπραξη μαζί με άλλους συμμετέχοντες από την Ιταλία, την Ισπανία, την Ρουμανία, την Σλοβακία και το Βέλγιο.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη το συγκεκριμένο πρόγραμμα στοχεύει στην αντιμετώπιση των ικανοτήτων και των εκπαιδευτικών αναγκών  των μικρών επιχειρήσεων σε ολόκληρη την ΕΕ με σκοπό την διατήρηση της ανταγωνιστικότητας τους για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης, αξιοποιώντας ευκαιρίες της ΕΕ και προωθώντας την συμμετοχή στην ευρωπαϊκή ενιαία αγορά.

Σε σχέση με την συμμετοχή του ΕΒΕ Πάφου στην πρώτη συνάντηση του προγράμματος “Ευρωπαϊκό Εκολλαπτήριο για Επιχειρηματικές Ιδέες” (European Incubator for Business Ideas), στην Ρώμη, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου ανέφερε πως το έργο έχει ως στόχο να παρέχει στους φοιτητές και ενήλικες να αποκτήσουν και να αναπτύξουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για την απασχολησιμότητα τους, να μετατρέψουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες σε συγκεκριμένες ενέργειες και υποστηρίζει την περαιτέρω μάθηση, την ενεργό ιδιότητα του πολίτη και του διαπολιτισμικού διαλόγου.

Όπως εξήγησε ο κ. Δημητριάδης οι οκτώ εταίροι από έξι ευρωπαϊκές χώρες θα δημιουργήσουν ένα καινοτόμο ευρωπαϊκό μοντέλο κατάρτισης, με στόχο την προαγωγή της γνώσης και των δεξιοτήτων διαπολιτισμικής επικοινωνίας και θα αναπτύξουν το περιεχόμενο της κατάρτισης, της μάθησης και των εργαλείων αξιολόγησης τα οποία θα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του έργου.

Επιπρόσθετα ανέφερε πως το ΕΒΕ Πάφου συμμετέχει ως “Leader” στο πρόγραμμα Erasmus KA3 “Support for Policy Reform – Support for Small and Medium Sized Enterprises Engaging in Apprenticeships” που έχει ως στόχο την ανάπτυξη μιας υπηρεσίας υποστήριξης της μαθητείας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την παροχή πρακτικής υποστήριξης και παροχή συμβουλών προς τις ΜμΕ.

Πηγή: ΚΥΠΕ