Διάλεξη για την ασφάλεια στο διαδίκτυο οργάνωσαν από κοινού Δήμος Πάφου και το Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής

Ο Δήμος Πάφου και το Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής Γεροσκήπου


οργάνωσαν χθες στην αίθουσα «Ευρώπη» του Δημοτικού Μεγάρου διάλεξη με θέμα « την ασφάλεια στο διαδίκτυο».

Η χρησιμότητα του διαδικτύου ανέφερε μετά το πέρας της διάλεξης ο Χρύσανθος Σαββίδης πρόεδρος της επιτροπής αθλητισμού και νεολαίας του Δήμου Πάφου , είναι δεδομένη και για μας τους πολίτες, και για τους μαθητές και τους φοιτητές. Οι υπηρεσίες συνέχισε , οι οποίες προσφέρει το καθιστούν ένα πολύτιμο εργαλείο σε όλη την διαδικασία της μαθησιακής διδασκαλίας. Ωστόσο η σωστή και ασφαλή αξιοποίηση του – όπως είπε-, από τους μαθητές, απαιτεί την ανάπτυξη συγκεκριμένων δεξιοτήτων.

Η χρήση του διαδικτύου συνέχισε ο κ Σαββίδης, δεν εγγυάται ασφάλεια για τον χρήστη καθώς οι δημοσιοποιημένες πληροφορίες δεν χαρακτηρίζονται πάντοτε από καταλληλότητα και εγκυρότητα εξού ότι κανείς δεν μπορεί να ξέρει την ταυτότητα και τον σκοπό των συντακτών όλων αυτών των πληροφοριών .

Εκείνο που προέχει σημείωσε είναι η γνώση , και όχι ο εύκολος δρόμος κυρίως για μας τους γονείς και τους μαθητές προσθέτοντας παράλληλα πως το διαδίκτυο αποτελεί μέρος της καθημερινής μας ζωής.

Ο κ Σαββίδης συνεχάρη τους παρουσιαστές του θέματος, αλλά ιδιαίτερα του διευθυντή του Γυμνασίου της Αγίας Παρασκευής Χριστοδούλου Γ. Ευάγγελος για την πρωτοβουλία καθώς επίσης και τον κ Κωνσταντίνου Μάριο καθηγητή της πληροφορικής ο οποίος διοργάνωσε αυτή την διάλεξη αλλά και τους εκπροσώπους της Αρχής Τηλεπικοινωνιών.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/