Διαμαρτυρία απόψε στην Πάφο

Διαμαρτυρία απόψε στην Πάφο

Καθιστική εκδήλωση διαμαρτυρίας διοργανώνεται απόψε έξω από το Δημοτικό Μέγαρο Πάφου σε ένδειξη συμπαράστασης για την σφαγή στην Κένυα.

Στην καθιστική εκδήλωση διαμαρτυρίας, υπό τον τίτλο: «Κένυα 2015, μια ακόμα θλιβερή μέρα για την ανθρωπότητα», μετέχουν οι Δήμοι Πάφου και Γεροσκήπου, το Επιμελητήριο Νέων Πάφου, τοRound Table 7 Πάφου, ο Θεατρικός Μουσικοχορευτικός Όμιλος Υπαλλήλων της CYTA και ο Πολιτιστικός Όμιλος «Ιεροί Κήποι».


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση την περασμένη Πέμπτη 147 άνθρωποι, στην πλειονότητα τους φοιτητές, σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 79 άλλοι έχουν τραυματιστεί στην επίθεση που εξαπέλυσαν οι Σομαλοί ισλαμιστές της Αλ Σαμπάμπ εναντίον του πανεπιστημίου της Γκαρίσα στη βορειοανατολική Κένυα.

Κρίνοντας ότι ουδείς μπορεί να παρακολουθεί άπρακτος τέτοια θηριωδία, φορείς, οργανώσεις και συνειδητοποιημένοι πολίτες της Πάφου οργανώνουν – όπως αναφέρεται – καθιστική διαμαρτυρία σήμερα, Πέμπτη, στις 7.30μ.μ στην Πλατεία του Δημαρχείου Πάφου,εις ένδειξη συμπαράστασης στους λαούς που τόσο άδικα χάνουν τα νιάτα τους.

«Ας μοιραστούμε την φλόγα στην μνήμη των αδικοχαμένων μας αδελφών στην Κενύα ανάβοντας ένα κεράκι», αναφέρει σχετική ανακοίνωση των οργανωτών.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΔΗΣΥ και Επίτιμου Πρόξενου της Κένυας στην Κύπρο κ.Νίκου Τορναρίτη.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν ο Δήμαρχος Πάφου κ.Φαίδωνας Φαίδωνος και ο Δήμαρχος Γεροσκήπου κ. Μιχάλης Παυλίδης.
(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΑΑΡ)