Διαμαρτυρία για τον πόλεμο στη Συρία, στην Κάτω Πάφο (PHOTOS + VIDEO)

Διαμαρτυρία για τον πόλεμο στη Συρία, στην Κάτω Πάφο (PHOTOS + VIDEO)

Η Εθελοντική Ομάδα Εφήβων Θεατρικού Ινστιτούτου Πάφου παρουσίασε το θεατρικό δρώμενο «Ύψωσε τη Φωνή σου. Μπορείς;»

Παρουσιάστηκε την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019 στο παραλιακό μέτωπο στην Κάτω Πάφο το θεατρικό δρώμενο «Ύψωσε τη Φωνή σου. Μπορείς;» από την Εθελοντική Ομάδα Εφήβων του Θεατρικού Ινστιτούτου Πάφου.


Ένα θεατρικό δρώμενο, διαμαρτυρία για τα αιματηρά γεγονότα που διαδραματίζονται αυτή τη στιγμή στη Συρία και τις επιπτώσεις τους, στην καθημερινότητα και στις ζωές των ανθρώπων. Η δράση αυτή αποφασίστηκε από τους έφηβους της Εθελοντικής Ομάδας του Θεατρικού Ινστιτούτου Πάφου ως ένδειξη διαμαρτυρίας τόσο για τον συνεχιζόμενο πόλεμο στη Συρία αλλά και σε κάθε μορφή πολέμου γενικότερα.

Σε δηλώσεις της η Βαλεντίνη Πολυκάρπου, Διευθύντρια του Θεατρικού Ινστιτούτου Πάφου, ανέφερε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους νέους μας να παραμένουν ευαισθητοποιημένοι και να αναπτύσσουν κριτική σκέψη σε αυτά που συμβαίνουν γύρω τους. «Μέσα από τη δράση της η Εθελοντική Ομάδα των Εφήβων του Θεατρικού Ινστιτούτου Πάφου, θέλει να περάσει το μήνυμα πως η νεολαία μας είναι εδώ, έχει άποψη και αντιδρά στα γεγονότα. Τέτοιες εκδηλώσεις δίνουν την ευκαιρία στους έφηβους να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματα τους και να χρησιμοποιήσουν την τέχνη για περάσουν τα δικά τους μηνύματα στα κέντρα λήψεως αποφάσεων», κατέληξε.

Η Εθελοντική Ομάδα των Εφήβων του Θεατρικού Ινστιτούτου Πάφου δημιουργήθηκε το 2016 με στόχο την δραστηριοποίηση της σε διάφορα θέματα που απασχολούν τους νέους σήμερα αλλά και την προσφορά της σε ευάλωτες και λιγότερο τυχερές ομάδες. Από τότε έχει παρουσιάσει μία σειρά δράσεων που αφορούν το σχολικό εκφοβισμό, την προσβασιμότητα, τα ναρκωτικά, αλλά και παιδικές θεατρικές παραστάσεις με σκοπό τη συλλογή τροφίμων ρούχων και παιχνιδιών.