Διαμαρτυρία κατοίκων Τίμης για επέκταση αεροδρομίου

Διαμαρτυρία κατοίκων Τίμης για επέκταση αεροδρομίου

Εκδήλωση διαμαρτυρίας οργανώνουν σήμερα το πρωί στο δρόμο του αεροδρομίου της Πάφου κάτοικοι της Τίμης, διαμαρτυρόμενοι για τα έργα επέκτασης που προγραμματίζονται και τα οποία στερούν επιπλέον καλλιεργήσιμη γη, σύμφωνα με τους διαμαρτυρόμενους.

Ο κοινοτάρχης Τίμης Χαράλαμπος Χαραλάμπους δήλωσε πως η Κοινοτική Αρχή εξέφρασε την ανησυχία της μετά την επιστολή που απέστειλε η εταιρεία Hermes Airport Ltd. μέσω του Ανώτερου Λειτουργού Νομικών της υποθέσεων Οδυσσέα Φρεναρίτη προς τον ίδιο σε σχέση με το θέμα της απαλλοτρίωσης ακίνητης ιδιοκτησίας γύρω από το Διεθνή Αερολιμένα Πάφου από την Κυπριακή Δημοκρατία για την αναβάθμιση, ασφάλεια και ανάπτυξη του εν λόγω αερολιμένα.


Στην επιστολή η εταιρεία αναφέρεται στο πιο πάνω θέμα κατόπιν και της γνωστοποίησης που δημοσιεύθηκε στις 7 Νοεμβρίου του 2014 από την Απαλλοτριώνουσα Αρχή, ήτοι την Κυπριακή Δημοκρατία, στην επίσημη εφημερίδα της ΚΔ, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι η εταιρεία θα αρχίσει τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015 τις απαραίτητες εργασίες για την αναβάθμιση, ασφάλεια και ανάπτυξη του Αερολιμένα Πάφου εντός των τεμαχίων γης που αναφέρονται στην πιο πάνω γνωστοποίηση.

Σε δηλώσεις ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Τίμης Χαράλαμπος Χαραλάμπους ανέφερε πως στόχος της διαχειρίστριας εταιρείας δεν είναι άλλος από την επέκταση του χώρου στάθμευσης για να πλήξει ιδιώτες που έχουν δημιουργήσει στην περιοχή χώρους φύλαξης οχημάτων επιβατών.

Ο κ. Χαραλάμπους ανέφερε ακόμη πως η κοινότητα είναι περίκλειστη λόγω του αεροδρομίου, του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού – Πάφου αλλά και του καναλιού που τη διασχίζει και πως δεν θα πρέπει να δεχτεί πρόσθετη επιβάρυνση.

Πηγή: ΚΥΠΕ/Sigmalive