Διεξήχθη ο « Γύρος της Πάφου» στέλνοντας το μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι πολιτισμός

Διεξήχθη ο « Γύρος της Πάφου» στέλνοντας το μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι πολιτισμός

Θεσμός έχει να καταστεί ο Γύρος της Πάφου που διεξήχθη στην πλατεία του Μεσαιωνικού κάστρου


με την συνδιοργάνωση του Δήμου Πάφου και του Σωματείου Ερασιτεχνών και Βετεράνων Αθλητών Πάφου « Στέλιος Κυριακίδης» .

Ο Γύρος της Πάφου περιλάμβανε ημιμαραθώνιο δρόμο 21 χιλιομέτρων σε συνεργασία με το Σωματείο Ερασιτεχνών και Βετεράνων Αθλητών Πάφου « Στέλιος Κυριακίδης» , διαδρομή 4 χιλιομέτρων και διαδρομή 1 χλμ και 2 χλμ.

Ο πρόεδρος της επιτροπής αθλητισμού και νέας γενιάς Χρύσανθος Σαββίδης

αναφερόμενος στην διοργάνωση είπε πως ο Δήμος Πάφου παρά τις αντιξοότητες θα συνεχίσει να διοργανώνει αυτού του είδους τις αθλητικές εκδηλώσεις. Η τοπική αρχή, συνέχισε ο κ Σαββίδης, εκτιμά ότι « ο αθλητισμός είναι πολιτισμός» και ότι ο αθλητισμός δίνει μια εναλλακτική επιλογή στον κόσμο αλλά και στους νέους ιδιαίτερα στην εποχή που οι νέοι μας δέχονται πολλά ερεθίσματα.

Ο κ Σαββίδης αναφέρθηκε και στον Στέλιο Κυριακίδη που έγραψε το όνομα του στο πάνθεον των αθλητών αυτού του τόπου, αλλά και στην αισθητή απουσία του Γυμναστή – αθλητή Πολύβιου Πολυβίου ο οποίος απεβίωσε την περσινή χρονιά . Είναι αισθητή η απουσία του Πολύβιου είπε , « και ελπίζω εκεί ψηλά που μας βλέπει να στέλνει τα δικά του μηνύματα ως άνθρωπος, γιατί ο Πολύβιος, ήταν η ψυχή του Γύρου της Πάφου».

Ο Παύλος Αλμπανούδης εκπαιδευτικός και εκ των διοργανωτών αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της διεξαγωγής της ετήσιας αθλητικής πολιτιστικής εκδήλωσης, του Γύρου της Πάφου. Ο κ Αλαμπανούδης ανέφερε πως κάθε χρόνο οι πολίτες δίδουν το παρών τους από τα παιδιά του δημοτικού μέχρι και τους ανθρώπους της μεγάλης ηλικία, δίδοντας μηνύματα αισιοδοξίας για τον τόπο μας. Ο αθλητισμός για τους νέους συνέχισε, αποτελεί το πιο πολύτιμο εφόδιο στην νεαρή ηλικία . Είναι ο τρόπος για να μείνουν μακριά από πολύ επικίνδυνες καταστάσεις , αλλά και ο τρόπος που θα στηρίξουν τις ηθικές αρχές και τις αξίες μέσω του «ευ αγωνίζεσθε ».

Ο Ανδρέας Αγγελίδης πρόεδρος του Σωματείου Ερασιτεχνών και Βετεράνων Αθλητών Πάφου « Στέλιος Κυριακίδης » ανέφερε πως η διοργάνωση του ημιμαραθωνίου γίνεται μέσα στον Απρίλη γιατί ο Στέλιος Κυριακίδης που φέρει την επωνυμία του σωματείου κέρδισε τον ημιμαραθώνιο της Βοστώνης στις 20 Απριλίου το 1946. Ο κ Αγγελίδης είπε πως ο Στέλιος Κυριακίδης αποτελεί μια παγκόσμια παρουσία του αθλητισμού προσθέτοντας πως μετά την νίκη του στην Βοστώνη, καθιερώθηκε ως ένας από τους σημαντικότερους και μεγάλος μαραθωνοδρόμους ο οποίος δόξασε το αθλητικό ιδεώδες όσο κανένας άλλος Έλληνας αθλητής. Ο Στέλιος Κυριακίδης κατάγεται από τον Στατό της Πάφου και μεγαλούργησε ως αθλητής ως μέλος της Εθνικής Ομάδας Κύπρου της Ελλάδας.