Διόφαντοs Χ”Μιτση: αφιερωμένο στον Υπουργό Άμυνας Τάσο Μητσόπουλο

Διόφαντοs Χ”Μιτση: αφιερωμένο στον Υπουργό Άμυνας Τάσο Μητσόπουλο

Πέραν των 120 συνέδρων από 30 διαφορετικές χώρες αναμένεται


να παρακολουθήσουν το δεύτερο διεθνές συνέδριο  για την τηλεπισκόπηση και την γεωπληροφορική του περιβάλλοντος που πραγματοποιείται από σήμερα μέχρι τις 10 Απριλίου στην Πάφο. Η εναρκτήρια τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 9.00 π.μ στο ξενοδοχείο CoralBeachHotel και το φετινό συνέδριο  είναι αφιερωμένο στον Υπουργό Άμυνας Τάσο Μητσόπουλο.

Αύριο θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρία σε θέματα ασφάλειας, άμυνας και παρακολούθησης των ΑΟΖ με δορυφορικά δεδομένα με ομιλητές από το Ισραήλ και την Ελλάδα.

Ακολούθως την Τετάρτη 9/4 θα γίνει σάρωση του αρχαιολογικού χώρου στην Κάτω Πάφο με μη-επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) από την ερευνητική ομάδα τηλεπισκόπησης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Σύμφωνα με τον καθηγητή του ΤΕΠΑΚ Πρόεδρο του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής Διόφαντο Χ”Μιτση , εκ των εισηγητών  το εν λόγω συνέδριο ενδυναμώνει περισσότερο την προσπάθεια που γίνεται για προώθηση της διαστημικής τεχνολογίας στην Κύπρο. Επίσης προωθεί την μελλοντική ένταξη της Κύπρου ως πλήρες μέλος στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος με πολλαπλά οφέλη για την Κυπριακή οικονομία και την στρατηγική θέση της Κύπρου.