Δράσεις Επιτροπής Αθλητισμού Δήμου Πάφου κατά των ναρκωτικών

Ανησυχητικό χαρακτηρίζει το γεγονός ότι η Πάφος δεν διαθέτει κέντρο απεξάρτησης από τα ναρκωτικά από τη στιγμή που το πρόβλημα έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις, ο πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Πάφου και επικεφαλής της Δημοτικής ομάδας του ΔΗΚΟ Χρύσανθος Σαββίδης.

Ο κ. Σαββίδης απηύθυνε έκκληση προς τους εκάστοτε κυβερνώντες όπως δουν το θέμα άμεσα γιατί – όπως είπε- η μάστιγα των ναρκωτικών είναι ένα από τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη κοινωνία στην οποία ζούμε.


Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ανέφερε πως η Τόλμη Πάφου είναι το καλύτερο παράδειγμα τόλμης και αυταπάρνησης στον τομέα των εξαρτήσεων, προσθέτοντας πως ο Δήμος Πάφου και η Επιτροπή Αθλητισμού και Νεολαίας πρωτοστατούν σε κάθε προσπάθεια κατά των ναρκωτικών και προσπαθούν να περάσουν το μήνυμα σε όλους ότι η ζωή είναι ωραία χωρίς εξαρτήσεις γιατί τα περισσότερα θύματα είναι νέοι.

Ο κ. Σαββίδης ανέφερε ακόμη πως πολλά Κέντρα Πρόληψης σε όλη την Κύπρο έχουν ήδη πραγματοποιήσει διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών.

Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια, συνέχισε, το Ανοικτό Θεραπευτικό Κέντρο Εξαρτημένων Ατόμων, σε συνεργασία με το Δήμο Πάφου διοργανώνουν αύριο στις 12:00 τη δική τους εκδήλωση που θα έχει στόχο την οικονομική ενίσχυση του Σωματείου, που θα περιλαμβάνει χαιρετισμούς, τερματισμό πορείας μοτοσικλετιστών και ποδηλάτων και επίδειξη καράτε.

Η Επιτροπή Αθλητισμού και Νεολαίας, κατέληξε, είναι ευαισθητοποιημένη για το θέμα αυτό, όπως και με κάθε τι που προβληματίζει τη νεολαία της πόλης μας αλλά και τη νεολαία ευρύτερα.

Δεσμεύτηκε τέλος πως ως Επιτροπή θα συνεχίσει τις προσπάθειες κατά των ναρκωτικών και με άλλου είδους εκδηλώσεις όπως τη διοργάνωση ημερίδων ενημέρωσης για τις συνέπειες των ναρκωτικών, ενημερωτικές διαλέξεις σε σχολεία της πόλης, ενώ θα συνεχίσει να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις που διοργανώνουν άλλοι φορείς.
(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΜ)