Δρόμος Πάφου-Πόλης: Οι νέοι της Πόλης επαναστατούν και απαιτούν!

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Οι νέοι της Πόλης επαναστατούν και απαιτούν!

Το μήνυμα ότι δεν θα ανεχθούν καμία δικαιολογία για περαιτέρω καθυστέρηση του έργου του οδικού δικτύου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς στέλνει με γραπτή της ανακοίνωση η Νεολαία Περιφέρειας Πόλης Χρυσοχούς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Νεολαία απέστειλε ανοικτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα Κοινοβουλευτικά κόμματα, σημειώνοντας ότι η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου είναι έργο που η Πάφος και ιδιαίτερα η περιοχή Πόλης Χρυσοχούς διεκδικούν εδώ και τουλάχιστον 30 χρόνια.


«Μία διεκδίκηση ζωής, αγώνων και προσπαθειών, που θεμελιώθηκαν εν πολλοίς στο αίμα των αθώων συνανθρώπων μας, στις ταλαιπωρίες και τα έξοδα που συνεπάγεται η κυκλοφορία στο σημερινό απαρχαιωμένο δρόμο, και που καταλήγει σήμερα να προσκρούει στην ένσταση κάποιου κερδοσκοπικού οργανισμού, πιασμένο στα δίχτυα προσφυγής που υπεβλήθη στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ένσταση που, σύμφωνα με τη Νεολαία «ενδεχομένως να είναι ουσιαστικά και νομικά αβάσιμη και να υποβάλλεται χάριν ιδιοτελών σκοπιμοτήτων». Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι δεν παραγνωρίζουν τις προσπάθειες της Κυβέρνησης εκφράζουν ωστόσο την προσδοκία «να επιδείξει ανάλογη αποφασιστικότητα, να μην αφήσει τα πράγματα να βαλτώσουν στο λαβύρινθο της γραφειοκρατίας και με σταθερή πολιτική βούληση να ξεπεράσει το σκόπελο της προσφυγής».

Αναφέρει τέλος πως σε περίπτωση περαιτέρω καθυστέρησης στην κατασκευή του δρόμου, η αντίδραση θα είναι «καταιγιστική».