Δρόμος Πάφου-Πόλις: Εντατικοποιούνται οι εργασίες μετά τον δεκαπενταύγουστο

Δρόμος Πάφου-Πόλις: Εντατικοποιούνται οι εργασίες μετά τον δεκαπενταύγουστο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου Πάφου- Πόλης, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πόλης Χρυσοχούς Γιώτη Παπαχριστοφή, ο οποίος επεσήμανε πως ήδη εκτελούνται χωματουργικές εργασίες σε μεγάλο τμήμα της πρώτης φάσης του έργου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Παπαχριστοφή ανέφερε πως μετά το δεκαπενταύγουστο θα εντατικοποιηθούν οι εργασίες κατασκευής προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί γιατί, όπως είπε, ο “χρόνος προχωρά”.


Επιπρόσθετα ο κ. Παπαχριστοφή ανέφερε πως η κατασκευή του δρόμου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς είναι καθοριστικής σημασίας, διότι με την Α’ Φάση της κατασκευής του δρόμου, μήκους 15 χιλιομέτρων, αναμένεται να ενωθεί το αεροδρόμιο της Πάφου και οι άλλες επαρχίες με την περιοχή. Επεσήμανε ωστόσο πως χρειάζεται και το υπόλοιπο Τμήμα ώστε ο αυτοκινητόδρομος να φτάσει μέχρι και την Πόλη Χρυσοχούς. Αναμένουμε συμπλήρωσε, να ξεκινήσει η διαδικασία και της Β Φάσης το συντομότερο δυνατό.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαχριστοφή, τα συμβόλαια για το έργο υπογράφηκαν την 13η Μαΐου 2021, μετά από μακροχρόνιες διαδικασίες και προσφυγές στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών. Το έργο έχει προϋπολογισμό 87 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Έχουν ήδη προηγηθεί από την εταιρεία που ανέλαβε το έργο γεωλογικές μελέτες, γεωτρήσεις και λεπτομερής σχεδιασμός. Με βάση τα συμβόλαια η περίοδος εκτέλεσης του έργου Α φάση Αγία Μαρινούδα – Στρουμπί είναι 42 μήνες.

Το έργο της ολοκλήρωσης του αυτοκινητόδρομου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς θα παρέχει εξοικονόμηση χρόνου και ασφάλεια, κατέληξε ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς.

Πηγή: ΚΥΠΕ