Δρόμος Πάφου-Πόλις: Οι μπουλντόζες της ΙΝΤΡΑΚΑΤ αρχίζουν δουλειά αρχές του 2022

Δρόμος Πάφου-Πόλις: Οι μπουλντόζες της ΙΝΤΡΑΚΑΤ αρχίζουν δουλειά αρχές του 2022

Με τα «μούτρα στη δουλειά» έπεσε το Τμήμα Δημόσιων Έργων και οι αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να προχωρήσουν τα έργα στο δρόμο Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς. Το έργο είναι εκτιμώμενης αξίας 72,9 εκατ. ευρώ και πρέπει να παραδοθεί ολοκληρωμένο στις 26 Νοεμβρίου 2024.

Η κατασκευή του δρόμου ανατέθηκε στην εργοληπτική εταιρεία ελληνικών συμφερόντων INTRAKAT που έδωσε τις δικές της δεσμεύσεις για αποπεράτωση του έργου στις ημερομηνίες που τέθηκαν.


Τα χρονοδιαγράμματα

Η εργοληπτική εταιρεία άρχισε δουλειά τον Μάιο με την έναρξη των μελετών. Οι μελέτες στηρίζονται σε οδικό χάρτη που ετοιμάστηκε από το Τμήμα Δημοσίων Έργων. Όπως πληροφορούμαστε η εργοληπτική εταιρεία προχωρεί βήμα -βήμα και στη βάση των σχεδιασμών. Παράλληλα, θα διενεργηθούν γεωτεχνικές εργασίες κυρίως όπου θα κατασκευαστούν κοιλαδογέφυρες ή σήραγγες.

Επίσης, οι εργολάβοι εξετάζουν προσεκτικά και την ιδιαίτερη μορφολογία του εδάφους στην επαρχία Πάφου κάνοντας τις αναγκαίες μελέτες. Όπως μας εξήγησε αρμόδια πηγή από το Τμήμα Δημοσίων Έργων ενδέχεται οι μελέτες να συνεχιστούν και μετά την έναρξη των κατασκευαστικών έργων.

Μπουλντόζες μάλλον τον Φεβρουάριο.

Όπως πληροφορείται η Offsite με βάση τα χρονοδιαγράμματα που έδωσε στο Τμήμα Δημοσίων Έργων η ελλαδική εταιρεία τα κατασκευαστικά έργα δεν θα αρχίσουν πριν από τον Φεβρουάριο του 2022.

Σε δυο φάσεις

Η Α’Φάση των κατασκευαστικών έργων θα αρχίσει με την κατασκευή δρόμου δύο λωρίδων από την Αγία Μαρινούδα μέχρι το Στρουμπί, μήκους 15,5 χλμ., με προοπτική αναβάθμισής του σε αυτοκινητόδρομο τεσσάρων λωρίδων.

Η Αγία Μαρινούδα απέχει 8 περίπου χιλιόμετρα πριν τον κυκλικό κόμβο των Κονιών στην είσοδο της Πάφου, βόρεια του Αεροδρομίου Πάφου. Από την Αγία Μαρινούδα ο δρόμος θα ακολουθεί βόρεια πορεία ανατολικά της Μαραθούντας και της Τσάδας, δυτικά της Καλλέπειας και του Στρουμπιού και θα καταλήγει μετά το Στρουμπί στον υφιστάμενο δρόμο.

Η Α’ φάση είναι μήκους 15,5 χιλιομέτρων. Το έργο αρχικά περιλαμβάνει έναν ανισόπεδο κόμβο στην περιοχή της Αγίας Μαρινούδας, (πλησίον του Αεροδρομίου Πάφου) που θα συνδέεται με τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου. Επιπλέον θα κατασκευαστεί ένας ανισόπεδος κόμβος στην Τσάδα και ένας τερματικός ανισόπεδος κόμβος μετά το Στρουμπί.

Θα κατασκευαστούν δύο σήραγγες στην περιοχή Τσάδας – Καλλέπιας. Η μεγάλη θα είναι 730 μέτρα, και η μικρή 290 μέτρα. Θα ανεγερθούν επίσης πέντε κοιλαδογέφυρες.

Το προκαταρκτικό κόστος της Β’ φάσης ανέρχεται στα 45 εκατ. ευρώ. Κατά την Β’ Φάση θα κατασκευαστεί όδευση από το Στρουμπί μέχρι την Πόλη Χρυσοχούς και είναι περίπου 15.5χιλιόμετρα.

Πηγή: Offsite