Δυναμικά έχει μπει  η Πάφος στα προγράμματα των Ρώσων οργανωτών ταξιδίων

Δυναμικά έχει μπει η Πάφος στα προγράμματα των Ρώσων οργανωτών ταξιδίων

Την εκτίμηση ότι καλύτερες μέρες αναμένεται να ανατείλουν για την Πάφο,


ιδιαίτερα από το γεγονός ότι η Ρωσική αγορά άρχισε να επιλέγει την πόλη σε σημαντικό βαθμό βελτιώνοντας ουσιαστικά τις προοπτικές της εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΠΑΣΥΞΕ Χάρις Λοϊζίδης.

Μιλώντας μετά το πέρας της Επαρχιακής γενικής συνέλευσης του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου ο κ Λοϊζίδης παραδέχτηκε πως η Πάφος πέρασε δύσκολες χρονιές αφού – όπως είπε-

οι παραδοσιακές αγορές της Πάφου που ήταν οι Ευρωπαϊκές αγορές, όπως η Αγγλία , οι κεντροευρωπαϊκές χώρες και ούτως κάθε εξής, πέρασαν μια σοβαρή κρίση τα τελευταία χρόνια και αυτό επηρέασε πάρα πολύ την τουριστική κίνηση της Πάφου.

Παρατήρησε ωστόσο, πως τα τελευταία ένα με δύο χρόνια υπάρχει μια ανάκαμψη.

Η Πάφος συνέχισε, “έχει μπει δυναμικά και στα προγράμματα των Ρώσων οργανωτών ταξιδιών κάτι που πραγματικά φαίνεται ότι θα έχει μια καλή προοπτική”.

Αναφερόμενος στην εξέλιξη της σαιζόν ο κ Λοιζίδης εξέφρασε την ελπίδα ότι όπως είναι τα πράγματα αυτή την στιγμή ,η κίνηση θα διατηρηθεί περίπου στα ίδια επίπεδα με το 2013.

Ακολούθως όπως επεξήγησε “ φαίνεται έχει επηρεαστεί λίγο η Ρωσική αγορά χωρίς όμως να αναμένουμε σοβαρή μείωση, μάλλον θα διατηρηθεί, μπορεί να υπάρξει και μικρή αύξηση” προσθέτοντας πως εκείνη η αγορά η οποία φαίνεται θα μας στηρίξει φέτος είναι η αγγλική αγορά η οποία παρουσιάζεται αυτή την στιγμή να μην έχει απώλειες.

Πρόσθεσε επίσης πως η αγγλική αγορά είναι η μεγαλύτερη αγορά και εδώ 7 με 8 χρόνια ακολουθεί πτωτική τάση.

Εκτίμησε ωστόσο πως αν φέτος καταφέρει και σταθεροποιηθεί πιστεύω θα είναι η απαρχή της ανάκαμψης για την αγγλική αγορά .

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα θέματα της απασχόλησης ο κ Λοιζίδης είπε πως τα επίσημα στοιχεία του αρμόδιου Υπουργείου , καταδεικνύουν ότι η ξενοδοχειακή βιομηχανία είναι 5η στην σειρά σαν κλάδος εργοδότησης Κοινοτικών .

Υπάρχουν συνέχισε, άλλοι κλάδοι οι οποίοι έχουν υπερδιπλάσιο κοινοτικό προσωπικό και δεν γίνεται αναφορά από κανέναν.

Παράλληλα είπε, “ότι αυτή την στιγμή με βάση τα δικά μας στοιχεία ο στόχος που έθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για ένα ποσοστό 70% Κύπριοι και 30% κοινοτικοί, έχει σχεδόν καλυφθεί πλήρως από την περσινή χρονιά”, εκτιμώντας παράλληλα πως “ με το ξεκίνημα και όσο μπαίνουμε στην σαιζόν του 2014 θα καλυφθεί πλήρως αυτός ο στόχος και κανένας δεν δικαιούται να διαστρεβλώνει και να παραπλανεί με στατιστικές άλλες”.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ συνεχάρη τέλος την Επαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΥΞΕ για το έργο που έχει επιτελέσει αλλά και τον κ Θέμη Φιλιππίδη για την επανεκλογή του στο πλαίσιο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης.

Τα προβλήματα της Πάφου είπε, είναι γνωστά και έχουν αναλυθεί με μεγάλη λεπτομέρεια στην έκθεση πεπραγμένων της Επαρχιακής γραμματείας.

Εκτίμησε επίσης πως ενέργειες της Επαρχιακής γραμματείας όλο αυτό το διάστημα αναδεικνύουν ότι έχει ιεραρχήσει τα θέματα ,έχει προωθήσει σε επίλυση πολλών θεμάτων και παράλληλα κάποια από τα θέματα που παραμένουν άλυτα είναι συνεχώς στην ατζέντα των ενεργειών της Επαρχιακής .

Παράλληλα κατέληξε, ενημερώνεται διαρκώς και το κεντρικό συμβούλιο στη Λευκωσία για να υπάρχει ένας συντονισμός και μια συνεννόηση στις ενέργειες που πραγματοποιούνται.

Εξάλλου ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου Θέμης Φιλιππίδης μετά την επανεκλογή του ανέφερε πως στην ετήσια Γενική Συνέλευση έγινε απολογισμός αλλά κι οι στόχοι για το νέο ΔΣ.  

Σύμφωνα με τον κ Φιλιππίδη η Επαρχία της Πάφου έχει πληγεί περισσότερο από όλες τις άλλες επαρχίες για πολλούς λόγους και είναι για αυτό το λόγο που υπάρχον αυξημένες υποχρεώσεις σε ότι αφορά το νέο ΔΣ ώστε να εξεταστεί- όπως είπε- πως αντιμετωπίζεται η κατάσταση.

Μπορεί να φαίνεται στην περιρέουσα ατμόσφαιρα ότι η ξενοδοχειακή βιομηχανία πηγαίνει καλά, αλλά τα προβλήματα είναι τεράστια , τα βαρίδια τα οποία έχει στην πλάτη της σήμερα με τις αυξήσεις των φορολογιών και διάφορα άλλα θέματα την οποία την απασχολούν η ανταγωνιστικότητα και λοιπά , θα πρέπει να αντιμετωπιστούν, σημείωσε.

Επεσήμανε επίσης την μεγάλη συμμετοχή στην Γενική Συνέλευση αλλά και στο μεγάλο ενδιαφέρον το οποίο επιδείχθηκε σε ότι αφορά το νέο ΔΣ.

Υπεβλήθησαν 21 αιτήσεις για υποψηφιότητα στο ΔΣ και με βάση το καταστατικό έχουμε την δυνατότητα να αξιοποιήσουμε και τα 21 άτομα για να είναι μέλη του ΔΣ., κατέληξε.