Δυσφορία για το ρολόι της Πάφου

Δυσφορία για το ρολόι της Πάφου

Το ρολόι-γίγας που εγκαινιάστηκε το προηγούμενο καλοκαίρι στον μόλο της Κάτω Πάφου και το οποίο αποτελεί δωρεά του μεγάλου ευεργέτη της Πάφου Σωτήρη Χατζημηνά, μετατράπηκε σήμερα σε αντικείμενο έντονης δυσαρέσκειας κατά του Δήμου Πάφου.

Αποκλειστικές πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι ο δωρητής έχει διαμηνύσει την ενόχληση του για την αντιμετώπιση του έργου από τη δημοτική Αρχή.


Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ενόχληση εκφράζεται για την απουσία φροντίδας στο ρολόι που θα έπρεπε να αποτελεί σημείο-κατατεθέν για τον μόλο και την είσοδο του λιμανιού της πόλης. Αντ’ αυτού, υποστηρίζουν οι διαμαρτυρόμενοι, έχει σταματήσει πλέον να φωτίζεται τα βράδια, ενώ και η ώρα που δείχνει είναι εδώ και καιρό λανθασμένη.

Το έργο εμπνεύστηκε ο αρχιτέκτονας Κώστας Κουτσοφτίδης, ενώ η αγορά του ρολογιού, η κατασκευή και όλα τα έξοδα εγκατάστασης αποτελούν δωρεά του Σωτήρη Χατζημηνά.

Ο πύργος είναι φτιαγμένος από οξειδωμένη λαμαρίνα σταθερής οξείδωσης, υλικό που παραπέμπει στο λιμάνι και τα πλοία, ενώ σ’ αυτό είναι χαραγμένα αρχικά ελληνικά ονόματα με πρώτο και κύριο του Βασιλιά και ιδρυτή της νέας Πάφου, Νικοκλή.

Επίσης αναγράφονται σ’ αυτόν οι οικίες του Διονύσου, του Θησέα, του Αίωνα και του Ορφέα που παραπέμπουν στον παρακείμενο αρχαιολογικό χώρο όπου βρίσκονται τα φημισμένα ανά τον κόσμο ψηφιδωτά δάπεδα Ρωμαϊκών επαύλεων.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου