Δωρεά βιβλίων στη Γενική Εισαγγελία 

Εικοσιπέντε βιβλία  τον τίτλο «Νομολογιακή Προσέγγιση της Ποινής», συνολικής αξίας 2 χιλιάδων ευρώ, παρέδωσε δωρεάν στη Γενική Εισαγγελία της Δημοκρατίας, ο δικηγόρος και εκδότης του βιβλίου, Σάββας Ζαννούπας, από την Πάφο.

Η παράδοση των βιβλίων έγινε την περασμένη Παρασκευή και σύμφωνα με τον κ. Ζαννούπα ο Γενικός Εισαγγελέας τον ευχαρίστησε για τη γενναιόδωρη προσφορά και βοήθειά του στο έργο της Γενικής Εισαγγελίας.


Ο εκδότης του βιβλίου ανέφερε πως αν του ζητηθούν περισσότερα βιβλία προς διευκόλυνση των δικηγόρων της Δημοκρατίας θα τα παραχωρήσει προκειμένου – όπως είπε- να τους διευκολύνει στο έργο τους.

Ο κ. Ζαννούπας είχε εκφράσει με επιστολή του προς τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας  αρχές Σεπτεμβρίου την επιθυμία να δωρίσει 25 βιβλία, συνολικής αξίας 2,000 ευρώ, στο Κράτος για να διανεμηθούν στους δικηγόρους της Δημοκρατίας σε όλες τις επαρχίες.

Στόχος του βιβλίου είναι η παράθεση όλων των θέσεων και αποφάσεων που σχετίζονται με την επιβολή της ποινής. Ταυτόχρονα, θεώρησε – όπως είπε –  καθήκον του πέραν από την παράθεση της Νομολογίας να εκθέσει και την προσωπική του άποψη επί των θεμάτων του βιβλίου. Στο βιβλίο του, δήλωσε, υπάρχουν σωρεία στοιχείων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από την πλευρά της Αστυνομίας ή να αντικρούσουν επιχειρήματα κατηγορουμένων.

Με την κυκλοφορία του βιβλίου, η Γενική Εισαγγελία αγόρασε ένα αντίγραφο και ακολούθησε η παράδοση των δωρεάν αντιτύπων.