Δύο νεαρές από την Πάφο δημιουργούν τέχνη από ανακυκλώσιμα υλικά

Δύο νεαρές από την Πάφο δημιουργούν τέχνη από ανακυκλώσιμα υλικά

Πρωτότυπες κατασκευές από τσιμέντο, σίδερο και ξύλο και από ανακυκλώσιμα υλικά, παρουσίασαν χθες στο χώρο του “Πλατώ”, σε έκθεσή τους, δύο νεαρές από την Πάφο, η Λουΐζα Λεμονάρη και Μιχαέλλα Ποουτίδου.
SNV31816
Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, η Λουΐζα Λεμονάρη, δικηγόρος και καλλιτέχνης, ανέφερε πως οι κατασκευές της είναι από τσιμέντο και σίδερο, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις και από υλικά, κυρίως ξύλα και σίδερα, που δεν χρησιμοποιούνται και η ίδια ανακυκλώνει, δημιουργώντας με καλλιτεχνική προσέγγιση νέα χρήση στα υλικά.

Οι ποικίλες κατασκευές και καλλιτεχνικά δημιουργήματα, όπως φωτιστικά, κηροπήγια, τραπέζια, βοηθητικά τραπέζια, παγκάκια, κρεμάστρες, καλόγηροι, γλάστρες και διάφορα καλλιτεχνήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως διακοσμητικά προσδίδουν – όπως είπε- διαφορετικό χαρακτήρα στο χώρο.


Το υλικό, συνέχισε, που χρησιμοποιείται -και είναι ανακυκλώσιμο αφού έχει ξαναχρησιμοποιηθεί- είναι το ξύλο και το σίδερο, το οποίο το συγκεντρώνουν από διάφορους χώρους.

Ακολούθως, ξεκινά η διαδικασία συντήρησης με λάδι, φάρμακο και στη συνέχεια αρχίζει η κατασκευή και η δημιουργία, με έμπνευση και μεράκι.

Όλες οι κατασκευές και τεχνήματα, συνέχισε η κ. Λεμονάρη, είναι σε ένα ρετρό στυλ και ύφος, αφού συνδυάζουν το παλιό με το μοντέρνο.

Η ίδια είπε πως ασχολείται, με τη συγκεκριμένη τέχνη τον τελευταίο χρόνο, δηλώνοντας ωστόσο ότι έχει δεχτεί αρκετές επιρροές και από τη μητέρα της, που είναι ζωγράφος.

Η Μιχαέλλα Ποουτίδου, σχεδιάστρια, ασχολείται συστηματικά με την καλλιτεχνική δημιουργία. Πάντοτε, δηλώνει, την ενδιέφερε η τέχνη, η χειροτεχνία και τα τεχνήματα.

Σε ερώτηση πού βρίσκει τα υλικά που χρησιμοποιεί ως πρώτη ύλη για τα έργα της, περιγράφοντας πώς η αναζήτηση λαμβάνει πολλές φορές το χαρακτήρα εξόρμησης και για τον εντοπισμό απαιτείται έρευνα, κυρίως στη περίπτωση του ξύλου.
SNV31812
Στη συνέχεια- όπως είπε- επιστρατεύεται η φαντασία και η έμπνευση που καταλήγουν στη δημιουργία καλλιτεχνικών αντικειμένων.

Η έκθεση είναι η δεύτερη που διοργανώνουν οι νεαρές στην Πάφο, ενώ οι πρωτοπόρες κατασκευές τους έχουν παρουσιαστεί και σε έκθεση στη Λευκωσία.