Δύο « χρυσοκέφαλα πιθηκάκια» γεννήθηκαν στο Ζωολογικό Κήπο της Πάφου

Δύο « χρυσοκέφαλα πιθηκάκια» γεννήθηκαν στο Ζωολογικό Κήπο της Πάφου

Δύο πανέμορφα « χρυσοκέφαλα πιθηκάκια » τα λεγόμενα « GoldenHeadedTamarin»  γεννήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο Ζωολογικό Κήπο της Πάφου που βρίσκεται στην Πέγεια.

Το γεγονός ανακοίνωσε ο διευθυντής του Ζωολογικού Κήπου της Πάφου Χρίστος Χριστοφόρου.


Σύμφωνα με τον κ Χριστοφόρου τα «GoldenHeadedTamarin» είναι ένα σπάνιο είδος πιθήκων που κατάγονται από την Βραζιλία και την Παραγουάι, όπου ζούν – όπως είπε- σε διάφορες περιοχές.

«Τα χρυσοκέφαλα πιθηκάκια» ανέφερε, τρέφονται με φρούτα, φρουτόκρεμα που τρώνε τα βρέφη αλλά και με σκουλήκια.

Το μέγεθος τους συνέχισε , υπολογίζεται στους 25 με 30 πόντους .

Ο ζωολογικός κήπος της Πάφου που βρίσκεται 15 χιλιόμετρα από την Πάφο και 6 χιλιόμετρα από τον Κόλπο των Κοραλλίων , διαθέτει μια από τις καλύτερες συλλογές απ’ αυτά τα πιθηκάκια και συγκεκριμένα πέντε είδη.

Από τον ζωολογικό κήπο της Πάφου, σημείωσε ο κ Χριστοφόρου, λείπουν τα τελείως «χρυσά πιθηκάκια» τα οποία αυτά, -όπως ανέφερε- ανήκουν στην κυβέρνηση της Βραζιλίας .

Στο Ζωολογικό κήπου της Πάφου ο επισκέπτης, σε ένα απείραχτο και καταπράσινο φυσικό περιβάλλον 100.000τ.μ.μπορεί να θαυμάσει πάνω από 1000 είδη πουλιών και ζώων από κάθε γωνιά του πλανήτη, ανάμεσα στα οποία, λιοντάρια , τίγρεις, κερκοπίθηκους, κουκουβάγιες , δηλητηριώδη φίδια και μη, και μεγάλη ποικιλία παπαγάλων.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/