Εγκαίνια εγκαταστάσεων Βιολογικών Κηπευτικών Καλλιεργειών – ΜΙΕΕΚ στην Αχέλεια

Οι εγκαταστάσεις του κλάδου Τεχνικός Βιολογικών Κηπευτικών Καλλιεργειών των ΜΙΕΕΚ αναμένεται να εγκαινιαστούν από το Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών στην Αχέλεια το ερχόμενο Σάββατο σύμφωνα με τον επικεφαλή της Δημοτικής ομάδας του ΔΗΚΟ και πρόεδρο τη Επιτροπής Αθλητισμού και Νέας Γενιάς Χρύσανθο Σαββίδη.

Ο Δήμος Πάφου αναφέρει ο κ. Σαββίδης σε γραπτή του ανακοίνωση πίστεψε στον θεσμό αυτό, επένδυσε κερδίζοντας το καινούργιο κλάδο αυτό του Τεχνικού Βιολογικών Κηπευτικών καλλιεργειών.


Σύμφωνα με τον κ. Σαββίδη η Επιτροπή Νεολαίας και Αθλητισμού του Δ. Πάφου συνέβαλε προσφέροντας το χρηματικό ποσό των πεντακοσίων ευρώ προκειμένου να μπογιατιστούν οι εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Σαββίδη ο νέος αυτός κλάδος χαροποίησε ιδιαίτερα την Τοπική Αρχή αφού -όπως είπε- ένα πάγιο αίτημα του Δ. Πάφου ικανοποιήθηκε. Ο κλάδος του Τεχνικού Βιολογικών Κηπευτικών Καλλιεργειών συνέχισε, έχει ως σκοπό να προσφέρει σύγχρονες και επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες στο συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο. Τα Προγράμματα Σπουδών που έτρεξαν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 στην Πάφο, προστίθεται στην ανακοίνωση είναι Τεχνικός Βιολογικών Κηπευτικών Καλλιεργειών,Τεχνικός Εγκατάστασης και Συντήρησης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων και Ανεμογεννητριών και Ειδικός Αρτοποιός και Ζαχαροπλάστης.

Αξίζει να αναφερθεί πως όταν το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε το Φεβρουάριο του 2012 την ίδρυση και λειτουργία Μεταλυκειακών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και κατάρτισης, η Επιτροπή Αθλητισμού και Νεολαίας του Δ. Πάφου θέλοντας να ενισχύσει την προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας για ανάπτυξη της τριτοβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης στην Πάφο μέσα από τα ΜΙΕΕΚ αποφάσισε να στηρίζει την προσπάθεια αυτή με βράβευση των 10 πρώτων σε επίδοση φοιτητών του με 500 ευρώ έκαστος.

Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σαββάτο 30/5/15 στις 9.30 πμ στο Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών

στην Αχέλεια .

ΚΥΠΕ/ΚΠ/