Εγκαίνια νέου γραφείου Οικολόγων στην Επαρχία Πάφου

Εγκαίνια νέου γραφείου Οικολόγων στην Επαρχία Πάφου

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών μέσα στα πλαίσια της εκστρατείας


για αναζωογόνηση της κινηματικής του δράσης και της πιο άμεσης επαφής με τους πολίτες, αποφάσισε να αναπτύξει την παρουσία του στην πόλη της Πάφου. Για το λόγο αυτό πραγματοποίησε απόψε τα εγκαίνια του καινούργιου του γραφείου στη Πάφο το οποίο βρίσκεται στην οδό Πίνδου 1,. Τα εγκαίνια τέλεσε ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Γιώργος Περδίκης και σ’ αυτά παρέστησαν , ο  Δήμαρχος  Πάφου κ. Σάββας Βέργας, η Επίτροπος Περιβάλλοντος κ. Ιωάννα Παναγιώτου, ο Επαρχιακός Γραμματέας Πάφου του Κινήματος κ. Αντρέας Κωνσταντίνου, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής , φίλοι και μέλη του Κινήματος.

Ο κ Περδίκης σε δηλώσεις του μετά την τέλεση των εγκαινίων ανέφερε πως « με την βοήθεια του Θεού και με την βοήθεια φίλων του Κινήματος στην πόλη και επαρχία Πάφου, ξεκινά κανονικά την λειτουργία του, το νέο μας γραφείο στην Πάφο σε ένα πιο κεντρικό σημείο και σε πιο ευρύχωρο χώρο» , με στόχο,- όπως είπε-, την προσφορά υπηρεσιών στους πολίτες της Πάφου , στα θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής.

Ο κ Περδίκης εξέφρασε επίσης την άποψη, πως σε μια κρίσιμη περίοδο , όπου υπάρχει αναστολή δραστηριοτήτων στον ευρύτερο αναπτυξιακό τομέα , όταν ένα πολιτικό κίνημα , στέλνει μήνυμα ανάπτυξης και επανεκκίνησης στην κοινωνία, συμβάλει με αυτό τον τρόπο στην δημιουργία ενός κλίματος αναζωογόνησης.

Έστειλε επίσης το μήνυμα πως το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών «δεν κλείνει γραφεία, δεν περιορίζει δραστηριότητες, μέσα στην κρίση αναπτύσσει τις δραστηριότητες του, δίνει περισσότερες υπηρεσίες στον κόσμο, και αναπτύσσει την προσπάθεια », δίνοντας κουράγιο, και αντίστασης , δηλώνοντας παράλληλα πως τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα με τους αγώνες και τις προσπάθειες του λαού .

ΚΥΠΕ/ΚΠ/

 

 

(Κ) Η δημοκρατία σέβεται τις απόψεις του κάθε πολίτη, μέχρι το βαθμό όμως που να μην γίνονται εγκληματικές πράξεις, λέει ο Γ. Περδίκης

 

Τον συγκλονισμό του εξέφρασε ο βουλευτής των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα με τις συλλήψεις βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής . Ο κ Περδίκης σε δηλώσεις του στην Πάφο, ανέφερε πως η δημοκρατία έχει περιθώρια ανοχής, σέβεται τις απόψεις του οποιουδήποτε πολίτη και της οργάνωσης , μέχρι το βαθμό όμως που να μην γίνονται αυτές οι απόψεις , εγκληματικές πράξεις και δραστηριότητες. Από την στιγμή είπε, « που αρχίζει η ελευθερία της άποψης να μετατρέπεται, σε τρομοκρατική δραστηριότητα που δημιουργεί μάλιστα , φονικά περιστατικά , όπως το τελευταίο που ζήσαμε στην Ελλάδα, νομίζω ότι κάθε δημοκρατία , πρέπει να πάρει τα μέτρα της».

Ο κ Περδίκης είπε επίσης, πως δεν αποτελεί πολιτική δίωξη αυτό που συμβαίνει, σήμερα στην Ελλάδα.

Σας μιλάει είπε, ένας άνθρωπος που ασχολήθηκε με την πολιτική, και αντιμετώπισε διώξεις από τις τότε κυβερνήσεις.

Πρόσθεσε επίσης, πως βρέθηκε και ο ίδιος με χειροπέδες, όταν προσπαθούσε να σώσει τον Ακάμα από τα Βρετανικά γυμνάσια, αλλά – όπως ανέφερε-, δεν μπορεί να συγκριθεί ο αγώνας που κάνουν άνθρωποι για την προστασία του περιβάλλοντος , και την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών, με την προσπάθεια που κάνουν κάποιοι, να επιβάλουν δια πυρός και σιδήρου τις απόψεις τους, σκοτώνοντας – όπως ανέφερε- καμιά φορά και κόσμο.

Ο κ Περδίκης σημείωσε επίσης, πως είναι διαφορετικό ζήτημα η προσπάθεια της δημοκρατίας να υπερασπιστεί τη δημοκρατία, από την προσπάθεια του οποιουδήποτε κράτους , να επιβάλει τις απόψεις του και να περιορίσει τις δραστηριότητες τις πολιτικές οποιουδήποτε οργανισμού.

«Να μην συγχύζουμε, τα πράγματα », είπε , και να μην θεωρούμε ότι οι άνθρωποι που συγκροτούν αυτή την οργάνωση δεν δικαιούται υπεράσπισης.

Καταλήγοντας ο κ Περδίκης , σημείωσε, πως σωστά η Ελληνική δημοκρατία έλαβε μέτρα, για να προστατευτεί από τέτοιου είδους οργανώσεις . Κάλεσε επίσης, την Κυπριακή δημοκρατία να πράξει το ίδιο .

 

 

«ακατάλληλο το πράσινο σημείο που επιλέγηκε στην συνοικία Μουττάλου»

 

Ακατάλληλο χαρακτήρισε το « πράσινο σημείο» που επιλέγηκε στην συνοικία Μουττάλου ο βουλευτής των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης ο οποίος πραγματοποίησε επί τόπου επίσκεψη στην συνοικία. Στο συγκεκριμένο σημείο είπε, θα συγκεντρώνονται τα μεγάλα άχρηστα υλικά και τα μπάζα, της περιοχής της πόλης της Πάφου. Ο κ. Περδίκης εξέφρασε την εκτίμηση πως πρέπει να επιλεγεί μια άλλη περιοχή, και σημείωσε πως το θέμα θα τεθεί σύντομα προς συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος της οποίας είναι αναπληρωτής πρόεδρος. Πρόσθεσε επίσης πως εντός του Οκτωβρίου θα καθοριστεί νέα ημερομηνία προς συζήτηση του θέματος, στην προσπάθεια μας – όπως είπε-, « να πείσουμε τις αρμόδιες αρχές, να μετακινήσουν το σημείο σε μια άλλη περιοχή». Ο κ Περδίκης ανέφερε τέλος πως πείστηκε από τα επιχειρήματα των κατοίκων ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα επηρεασμού της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής.

 

 

ΚΥΠΕ/ΚΠ/