Εγκαινιάστηκε η γέφυρα Νατάς – Χολετριών στην Πάφο

Εγκαινιάστηκε η γέφυρα Νατάς – Χολετριών στην Πάφο

Η Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου από παλιά μελετούσε το θέμα της σύνδεσης αγροτικών περιοχών και κοινοτήτων μέσω των μεγάλων ποταμών της Επαρχίας Ξερού, Έζουσας και Διαρίζου με κατασκευή γεφυριών.

Οι προσπάθειες που καταβάλλονταν και συνεχίζονται σήμερα προς υλοποίηση αφορούν τη δημιουργία 9 συνολικά γεφυριών στις περιοχές Νικόκλεια – Κούκλια, Μαμώνια – Αρχιμανδρίτα,΄Αγιος Γεώργιος – Μάρωνας, Σαλαμιού – Γαλαταριά, Νατά – Κελοκέδαρα, Νατά – Χολέτρια, Αγ.Βαρβάρα – Κτηνοτροφική περιοχή, Επισκοπή – Νατά και Σκούλλη – Γουδί – Χρυσοχού.


Σε χαιρετισμό της η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου στο πλαίσιο των εγκαινίων της γέφυρας Νατάς –Χολετριών, ανέφερε πως η γέφυρα ολοκληρώθηκε εντός του τρέχοντος έτους με δαπάνη περί τα 500.000 ευρώ και το οποίο διατέθηκε μέσω του Κρατικού Προϋπολογισμού. Τη μελέτη του έργου είχε αναλάβει το Τμήμα Δημοσίων Έργων, αλλά επί τόπου υπήρξε ανάγκη για κάποιες αναπροσαρμογές τις οποίες ανέλαβαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου και οι οποίες αφορούσαν, μεταξύ άλλων, την εξυπηρέτηση παρακείμενων αγροτικών τεμαχίων, όπως ανέφερε.

Συγκεκριμένα το έργο άρχισε εντός Ιανουαρίου 2016 και συμπληρώθηκε μέσα σε 4 μήνες.

Ο σχεδιασμός, συνέχισε, ʻʻέγινε με την εμπλοκή όλων των αρμοδίων Υπηρεσιών του Κράτους, όπως Τμήματος Περιβάλλοντος, Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, Υπηρεσίας Θήρας, Τμήματος Υδάτων κ.α. καθώς και των Οργανισμών ΑΗΚ και ΣΥΤΑ. Εργοληπτική Εταιρεία του έργου ήταν η εταιρεία Χαραλαμπίδης Σ. Πέτρος και Αδελφοί Λτδ και επιβλέπουσα εταιρεία η Ευπαλίνος Μελετητική”.

Πηγή: ΚΥΠΕ