Εγκλωβίστηκαν στη Θεσσαλονίκη οι Κύπριοι φοιτητές

Εγκλωβίστηκαν στη Θεσσαλονίκη οι Κύπριοι φοιτητές

Η πρώτη επίπτωση από το lockdown στο οποίο εισέρχεται η βόρεια Ελλάδα και πρωτίστως η Θεσαλονίκη, είναι ήδη ορατή στην Πάφο. Η αεροπορική εταιρεία Ryanair αφαίρεσε από αύριο και μέχρι νεωτέρας την πτήση Θεσσαλονίκη-Πάφος, γεγονός που προκάλεσε έντονη αναταραχή με την γνωστοποίηση της στους επιβάτες και ενδιαφερόμενους για ταξίδι στη συμπρωτεύουσα.

Τα τηλέφωνα σε αρμόδιες υπηρεσίες, όπως το αεροδρόμιο ή η εκπρόσωπος εταιρεία του ιρλανδικού αερομεταφορέα “πήραν φωτιά” με τη γνωστοποίηση των εξελίξεων από άτομα που επρόκειτο να ταξιδεύσουν αύριο προς ή από τη Θεσσαλονίκη ή από συγγενικά τους πρόσωπα που ζητούσαν λεπτομέρειες. Η αναβολή της πτήσης Θεσσαλονίκη-Πάφος επιβεβαιώθηκε αργά το απόγευμα από τους εν λόγω φορείς, αυξάνοντας την αγωνία για τους εμπλεκόμενους στο εν λόγω δρομολόγιο τις επόμενες μέρες.


Είναι χαρακτηριστικό ότι παφίτες γονείς φοιτητών που λόγω του lockdown στη βόρειο Ελλάδα προγραμματίζουν την επιστροφή τους στην Κύπρο, ρωτούσαν αν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής των παιδιών από το Ελευθέριος Βενιζέλος προς τη Λάρνακα ώστε να αναχωρήσουν οδικώς με τα ΚΤΕΛ από την Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα ώστε να επιστρέψουν από εκεί με άλλη αεροπορική εταιρεία προς την Κύπρο.

Πηγή: pafosnet