Εγκρίθηκαν πέντε νέοι ναυαγοσώστες

Εγκρίθηκαν πέντε νέοι ναυαγοσώστες

Πέντε νέοι ναυαγοσώστες θα στελεχώνουν παραλίες στην επαρχία Πάφου από τώρα και στο εξής. Η έγκριση για την πρόσληψη των πέντε ναυαγοσωστών που είχε ζητηθεί από την Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου επισημοποιήθηκε σήμερα από το Υπουργείο Εσωτερικών και πλέον δρομολογούνται οι διαβουλεύσεις Επάρχου και τοπικών αρχών για το πού συγκεκριμένα θα τοποθετηθούν βάσει των αναγκών που προκύπτουν.

Τις πληροφορίες του «Φ» επιβεβαίωσε πριν από λίγο η Έπαρχος Πάφου, Μαίρη Λάμπρου, η οποία ανέφερε ότι σε πρώτο στάδιο εγκρίθηκε η πρόσληψη των πέντε εκ των επτά ναυαγοσωστών που είχε ζητήσει επιπρόσθετα η Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου.


«Τώρα, αρχίζουμε διαβουλεύσεις με τις αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης της επαρχίας για την τοποθέτηση των νέων αυτών ναυαγοσωστών βάσει των αναγκών που έχουν διαπιστωθεί», τόνισε η Έπαρχος Πάφου. «Η διαβούλευση αυτή είναι αναγκαία,αφού όπως είναι γνωστό, οι τοπικές αρχές θα επιβαρύνονται με το 50% του κόστους εργοδότησης των ναυαγοσωστών αυτών».

Η κ. Λάμπρου τόνισε επίσης ότι μετά τη θετική αυτή εξέλιξη, θα εξετασθεί πλέον και η τροποποίηση του ωραρίου εργασίας ναυαγοσωστών σε κάποιες περιοχές, προκειμένου να καλύπτουν περισσότερο χρονικό διάστημα τις παραλίες, όπως συμβαίνει ήδη στις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου Πάφου Δημοτικά Μπάνια και ΣΟΔΑΠ.

«Η σημαντική αυτή εξέλιξη, δεν αποκλείει σε μεταγενέστερο στάδιο να αποφασισθεί και η πρόσληψη των άλλων δύο ναυαογοσωστών που ζητήσαμε», κατέληξε η Έπαρχος Πάφου.

Πηγή: Φιλελεύθερος