ΕΔΕΚ Πάφου: Ζητά απαλλαγή φόρων και σκυβάλων για το εμπορικό κέντρο

ΕΔΕΚ Πάφου: Ζητά απαλλαγή φόρων και σκυβάλων για το εμπορικό κέντρο

Πάφος, 7 Φεβρουαρίου 2017

Προς: Δήμαρχο Πάφου
και μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής.


Κύριε Δήμαρχε,

Θέμα: Απαλλαγή τέλους αποκομιδής Σκυβάλων και επαγγελματικού φόρου για τους καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται εντός του εμπορικού ιστορικού κέντρου για το έτος 2017.

Η Δημοτική ομάδα της ΕΔΕΚ ζητά να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρία της Διαχειριστικής επιτροπής θέμα που αφορά την πλήρη απαλλαγή τέλους αποκομιδής σκυβάλων και επαγγελματικού φόρου για το έτος 2017 όλων των επαγγελματικών υποστατικών που βρίσκονται στα υπό εκτέλεση έργα εντός του εμπορικού ιστορικού κέντρου.

Τόσο κατά το 2016 όσο και μέχρι τουλάχιστον σήμερα η υπηρεσία μας αδυνατεί να προσφέρει υπηρεσίες αποκομιδής σκυβάλων αλλά και η συνεχιζόμενη καθυστέρηση των εργασιών ανάπλασης των έργων δημιουργεί τεράστια οικονομική ζημιά σ’αυτούς τους επαγγελματίες.

Εισηγούμαστε σαν αντιστάθμισμα απώλειας των εσόδων του Δήμου από τις δύο πιο πάνω αναφερόμενες φορολογίες βρεθούν άλλοι τρόποι ανάκτησης των.

Η Δημοτική ομάδα της ΕΔΕΚ από το 2016 έθεσε το συγκεκριμένο αίτημα με γραπτό υπόμνημα της ενώπιον της διαχειριστικής επιτροπής.

Όπως τότε έτσι και τώρα εισηγούμαστε την επιπλέον επιβάρυνση ενός ευρώ σε δύο ή τρείς διαδοχικές τρίμηνες πληρωμές στο λογαριασμό της υδατοπρομήθειας για όλα τα νοικοκυριά της πόλης μας.

Είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε και να στηρίξουμε οποιεσδήποτε άλλες εισηγήσεις άλλων δημοτικών ομάδων που αφορά το συγκεκριμένο αυτό πάγιο αίτημα μας.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΔΕΚ
ΒΑΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΟΡΚΑΣ-ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

Κοιν.Κ.Λετυμπιώτης, Ν.Σιμιλλίδης, Γ.Δημητριάδης, Γ.Κουλουντής, Κ.Δίπλαρος, Μ.Μιχαήλ, Μ.Χατζημιτσής, Α.Χρυσάνθου, Χρ.Μακαρίου.