Εκατοντάδες τουρκοκύπριοι σήμερα στα Κόκκινα μέσω των ελευθέρων περιοχών

Εκατοντάδες τουρκοκύπριοι σήμερα στα Κόκκινα μέσω των ελευθέρων περιοχών

Στα Κόκκινα μέσω του οδοφράγματος του Λιμνίτη μεταβαίνουν σήμερα εκατοντάδες Τουρκοκύπριοι


για να παραστούν στους «εορτασμούς» που γίνονται κάθε χρόνο για την επέτειο των βομβαρδισμών της Τηλλυρίας από την τουρκική αεροπορία.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΚΥΠΕ του Πρόεδρου της Επιτροπής για τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων Τηλλυρίας Ανδρέα Καρό, από το οδόφραγμα του Λιμνίτη προς το θύλακα των Κοκκίνων αναμένεται να αρχίσουν να περνούν γύρω στις 07.30 περίπου, 34 μικρά λεωφορεία, μεταφέροντας Τουρκοκύπριους ο αριθμός των οποίων αναμένεται να φθάσει τους 720 περίπου.

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Κάτω Πύργου Τηλλυρίας Κώστας Μιχαηλίδης δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως εκατοντάδες Τουρκοκύπριοι αναμένεται, όπως κάθε χρόνο, να φθάσουν και μέσω θαλάσσης με πλοία στο κόλπο των Κοκκίνων μέσω Κερύνειας συνοδευόμενα από μικρά σκάφη του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Στους « εορτασμούς» αναμένεται να παραστεί και ο κατοχικός ηγέτης Ντερβίς Έρογλου ο οποίος αναμένεται να φθάσει στην περιοχή με ελικόπτερο.

Ο κ Μιχαηλίδης χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα τραγική, ιδιαίτερα είπε « όταν βλέπει κανείς λεωφορεία Τ/κ να πηγαίνουν στα Κόκκινα, περνώντας από την κατεχόμενη γη μας». Αυτές τις μέρες μας κατέληξε , η μνήμη μας στρέφεται πίσω στις καταστροφές που επέφεραν στην περιοχή της Τηλλυρίας το 1964 , καίγοντας και καταστρέφοντας την. Οι κάτοικοι της περιοχής που έζησαν φρικτές στιγμές στους βομβαρδισμούς του 64 αντιστάθηκαν με το αίμα του σημείωσε. Ο κ Μιχαηλίδης φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε τις οικογένειες των παιδιών του Πολεμίου που έπεσαν στις μάχες της Τηλλυρίας το 1964 λέγοντας τους «κουράγιο».

Φέτος ο αριθμός των τουρκοκυπρίων που θα μεταβούν στα Κόκκινα παρουσιάζεται μειωμένος αφού πέρσι πέρασαν από το οδόφραγμα του Λιμνίτη 74 συνολικά λεωφορεία τα οποία μετέφεραν 1.607 τουρκοκύπριους .

ΚΥΠΕ/ΚΠ/