Εκδήλωση Μνήμης και Αντίστασης από το Δήμο Πάφου

Εκδήλωση Μνήμης και Αντίστασης από το Δήμο Πάφου

O Δήμος Πάφου οργανώνει για δέκατη πέμπτη συνεχή χρονιά


« Εκδήλωση Μνήμης και Αντίστασης », για τις επετείους του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 1974 και της τουρκικής εισβολής της 20ης Ιουλίου του 1974.

Η εκδήλωση σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Πολιτιστικής Υπηρεσίας του Δήμου Πάφου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Ιουλίου στις 20:00 στον Πολυχώρο Πολιτισμού « Παλιά Ηλεκτρική».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, προστίθεται στην ανακοίνωση, θα μιλήσει ο Καθηγητής στη Σχολή Εθνικής Αμύνης , Νομικός και Πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης Έργου Ιωάννη Καποδίστρια, Δρ. Ανδρέας Κούκος.

Θέμα της ομιλίας του θα είναι : « Το Κυπριακό Ζήτημα Μετά το 19ο και 20ο Αιώνα. : Μερικές Αναφορές στη Διαχρονική Έλλειψη Στρατηγικής από τον Ελληνικό Χώρο».

Επίσης , όπως αναφέρεται, στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το συνθέτη και μαέστρο Σωτήρη Καραγιώργη, το Στέλιο Κακογιάννη και τη Θεοφανώ Χαραλαμπίδου.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων « Πολιτιστικό Παράθυρο» 2013.

Ο Δήμος Πάφου καλεί το κοινό να δώσει μαζικά το παρόν του στην εκδήλωση, καταδεικνύοντας για άλλη μια φορά, ότι διατηρεί άσβεστη τη Μνήμη και τη φλόγα για Αγώνα, ενάντια στα τετελεσμένα της εισβολής και της επί τριάνταεννέα χρόνια συνεχιζόμενης κατοχής του 40% του Κυπριακού εδάφους, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/